Xiaomi wil sneller en sneller: nieuwe snellaadtechnologie krijgt certificaat

Dat Xiaomi werkt aan snellere oplaadtechnologie voor zijn smartphones, is geen nieuws. Dat er nu een certificaat uitgedeeld is wel. Het Chinese veiligheidsmerk 3C heeft een certificaat uitgegeven aan het Chinese bedrijf, waardoor wij nu ook meer weten. Zonder certificaat mag het product niet verkocht worden.

Zoals hieronder op de afbeelding van 3C te zien is, heeft het Chinese bedrijf onlangs een certificaat ontvangen voor een nieuwe oplader. Die oplader heeft het modelnummer Xiaomi MDY-12-ED meegekregen. De lader heeft een maximale oplaadsnelheid van maar liefst 120 watt. Het certificaat vertelt helaas niet over het apparaat dat uiteindelijk gebruikmaakt van die oplader. Maar nu het binnen is, hoeven we mogelijk niet lang te wachten op de eerste smartphone die met een snelheid van 120 watt opgeladen kan worden. De accu van die smartphone is dan waarschijnlijk in een mum van tijd vol.

Xiaomi certificaat
Certificaat voor 120 watt-oplader van Xiaomi. (Afbeelding: MySmartPrice)

Xiaomi-oplader van 120 watt

Omdat het lijkt te gaan om experimentele technologie, is het nu de vraag voor welke smartphone de 120 watt-lader als eerste uitgebracht wordt. De Mi Mix-lijn van Xiaomi lijkt daar een uitstekende kandidaat voor, aangezien het bedrijf die lijn gebruikt voor het presenteren van moderne en futuristische functies en designs. Maar het zou ook goed kunnen dat de vlaggenschipserie van het bedrijf mag rekenen op de technologie.

Op moment van schrijven is er helaas verder niets bekend over de oplader en de technologie. We zijn dus op geruchten aangewezen. De verwachting is dat Xiaomi de snelle oplaadtechnologie nog voor het einde van het jaar wil gebruiken. Het wachten is nu op de fabrikant. Wanneer die een smartphone met ondersteuning voor de 120 watt-oplader aankondigt, is op moment van schrijven niet te zeggen. Maar ook hier geldt: aangezien het certificaat nu in elk geval voor de Chinese markt binnen is, hoeven we daar niet lang meer op te wachten.

MySmartPrice

Reageer op artikel:
Xiaomi wil sneller en sneller: nieuwe snellaadtechnologie krijgt certificaat
Sluiten