Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 7 januari 2018

Xiaomi komt met goedkope slimme speaker: kies zelf je assistent

Er komen steeds meer slimme speakers op de markt en vooral Alexa en Google Assistant zijn populaire keuzes voor slimme assistenten. Cortana van Microsoft zien we wat minder vaak. Op het moment is er zelfs maar één slimme speaker, welke is uitgerust met Cortana: de Invoke van Harman Kardon. Dit jaar heeft de assistent echter geluk en mag hij wonen in een tweede speaker: de Yeelight Voice Assistant van het Chinese Xiaomi.

Yeelight Voice Assistant met Cortana en Alexa

Het is een verrassende keuze van Xiaomi, aangezien Cortana nog niet zo breed verspreid is in de slimme speakerwereld. De assistent is op sommige vlakken ook een stuk meer beperkt dan andere assistenten. Zo komt Microsoft’s assistent met 230 skills, terwijl bijvoorbeeld Alexa wel 25.000 skills heeft. Dat betekent gelukkig niet dat Xiaomi’s Yeelight Voice Assistant beperkt wordt. Naast Cortana zou hij namelijk ook komen met Alexa. Op deze manier heb je zelfs de keuze tussen twee assistenten.

Xiaomi Yeelight Voice Assistant slimme speaker

Zes microfoons en 2-watt speaker

De nieuwe toevoeging van Xiaomi aan de slimme speakermarkt is uitgerust met een 2-watt speaker, zes microfoons en een 64 bit 1.2GHz quad-core processor met 256MB RAM en 256GB opslagruimte. De microfoons zouden tot een afstand van vijf meter je stem nog kunnen opvangen om vervolgens je opdrachten uit te voeren.

Xiaomi Yeelight Voice Assistant slimme speaker

Slimme speaker Xiaomi goedkoper dan Echo Dot

Xiaomi staat bekend om zijn schappelijke prijzen en ook de slimme speaker komt met een aantrekkelijke prijs. Voor omgerekend 25 euro kun je de Yeelight al bemachtigen. Dit is nog zelfs goedkoper dan de Echo Dot, welk je nu afgeprijsd kunt kopen voor 35 euro. Wat het uiterlijk betreft lijkt de Yeelight ook behoorlijk veel op de Echo Dot en Xiaomi lijkt te willen concurreren met de compacte speaker.

Echo Dot
Echo Dot

31 januari beschikbaar in China

Op 31 januari zou Xiaomi de Yeelight Voice Assistant gaan lanceren. Uiteraard gebeurt dit eerst in China. Verwacht wordt wel dat de slimme speaker uiteindelijk ook buiten China beschikbaar zal zijn. Xiaomi heeft overigens een officiële shop bij AliExpress, dus wie weet is de speaker al eerder bij de Chinese webshop te bestellen.

Xiaomi lijkt wel van alle markten thuis te zijn en heeft in de line-up ook robotstofzuigers, telefoons en waterkokers staan. Dit zijn de vijf nieuwe must-have gadgets van Xiaomi.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Xiaomi komt met goedkope slimme speaker: kies zelf je assistent
Sluiten