Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 19 apr 2018

Taiwanees bedrijf komt elektrische Tesla Roadster-killer

Hoewel Tesla wat moeite lijkt te hebben met de productie van de Model 3 en daarnaast ook wat financiële issues lijkt te hebben, geeft Elon Musk aan dat het aan het einde van het jaar allemaal goed komt. We hopen het van harte, want dan kan de Tesla Roadster hopelijk ook op tijd gelanceerd worden. Als we de Taiwanese automaker Xing Mobility moeten geloven krijgt de Roadster het namelijk al zwaar met concurrentie van hun elektrische auto, die een stuk sneller zou zijn.

Net wat sneller optrekken dan Tesla’s Roadster

Tesla’s Roadster zou vanuit stilstand een snelheid van 97 km kunnen bereiken binnen 1,9 seconden. Hiermee zou het de snelst optrekkende elektrische auto op de markt worden, maar Xing Mobility zou met nog betere cijfers komen.

Hun elektrische auto zou namelijk binnen 1,8 seconden van 0 naar 100 km per uur weten te komen. De EV zou verder goed zijn voor 1.342pk en geïnspireerd zijn door rallywagens. Dat zou betekenen dat je met de auto ook van de gebaande paden af zou kunnen wijken.

Xing Mobility Miss. R Roadster competitie

Kruising tussen rallywagen en KITT

Hoe de auto er precies uit komt te zien is helaas nog niet bekend. Xing Mobility heeft wel een engineeringsprototype laten zien tijdens de AutoTronics show in Taipei.

Deze gaat onder de naam Miss R en lijkt op een kruising tussen een rallywagen en KITT. Het is natuurlijk de vraag of het Taiwanese bedrijf inderdaad de beloofde specificaties waar kan maken.

Xing Mobility Miss R

Ook concurrentie voor Tesla Semi?

Tijdens de AutoTronics Show liet Xing meteen ook een elektrische truck zien, genaamd Mr. T. Blijkbaar zijn ze inderdaad fan van oude tv-series, hoewel het de vraag is wie Miss R dan wel niet is.

De Elektrische truck zou komen met een 6.300 lithium-ion batterij en zou het misschien op de weg op moeten nemen tegen Tesla’s Semi truck. De Semi truck zou overigens ook al moeten oppassen voor de elektrische vrachtwagen van Renault Trucks.

Xing Mobility elektrische auto
Xing Mobility Miss R

Tesla is al druk bezig met het testen van de trucks en de eerste exemplaren zijn al op de weg gespot.

 

Digital Trends

Reageer op artikel:
Taiwanees bedrijf komt elektrische Tesla Roadster-killer
Sluiten