Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 8 nov 2019

XS4ALL-opvolger harkt maximale leenbedrag van 2,5 miljoen euro binnen

De crowdfundingcampagne van de XS4ALL-opvolger is een succes. Het team heeft het maximale leenbedrag van 2,5 miljoen euro binnengehaald. Dat bedrag werd donderdagavond om acht uur behaald. In totaal hebben 3.113 investeerders geld gedoneerd aan de alternatieve provider.

Eerder deze week stond de teller nog op meer dan een miljoen euro, maar sinds gisteravond heeft het alternatief voor internetprovider XS4ALL het maximale leenbedrag van 2,5 miljoen euro opgehaald via het crowdfundingplatform Crowd About Now. Dat bedrag werd rond acht uur in de avond behaald.

XS4ALL-opvolger komt eraan

In totaal hebben 3.113 investeerders geld gegeven aan het team dat Plan B wil introduceren. Dit plan behelst drie kernwaarden, namelijk vrijheid, privacy en kwaliteit. De aanstaande provider zal zich bovendien blijven inzetten voor digitale burgerrechten.

Klik/tap voor groter.

Het geld wat de opvolger van XS4ALL heeft opgehaald is geleend. Dat betekent dat het dus geen donatie is en dat iedereen mettertijd zijn investering terug zou moeten krijgen. De looptijd bedraag zestig maanden en er geldt een rente van drie procent. Het eerste jaar is echter aflossingsvrij.

Het doel werd snel behaald

Het alternatief voor XS4ALL is snel op poten gezet. Het doel van de crowdfunding werd ook snel behaald. Afgelopen maandag werd de pagina op Crowd About Now online gezet en dinsdag werd er al een doel behaald. Toen we in de ochtend naar de pagina keken, stond de teller op dat moment al op 1.138.704 euro.

Het geld wordt gebruikt voor allerlei zaken, zoals apparatuur, huur van een werkomgeving en natuurlijk het personeel. Voordat het team achter de provider begon met crowdfunden, was de financiering voor het opzetten van een internetprovider verder al rond.

De reden dat deze campagne in het leven werd geroepen heeft te maken met het feit dat XS4ALL verdwijnt als merk bij KPN. KPN heeft wel beloofd de positieve onderdelen mee te nemen in de nieuwe bedrijfsvoering, maar dat is voor de mensen achter dit alternatief niet genoeg.

Reageer op artikel:
XS4ALL-opvolger harkt maximale leenbedrag van 2,5 miljoen euro binnen
Sluiten