Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 15 mrt 2018

Deze elektrische moutainbike kan alles aan, van sneeuw tot hete stranden

Er bestaan fietsen in allerlei soorten en maten om verschillende terreinen aan te kunnen. Zo heb je een racefiets om lekker hard en licht vooruit te komen, terwijl een mountainbike juist weer ideaal is om ruigere terreinen aan te pakken. Er lijkt echter geen fiets te zijn, die raad weet met alle verschillende omstandigheden. Tot nu dan.. De Xtrada mountainbike zou namelijk volgens zijn makers alles aankunnen, van diepe sneeuw tot hete stranden en slingerende paden.

Balans tussen duurzaamheid en performance

De Xtrada is gemaakt om de ultieme fiets te zijn. De afgelopen twee jaar is het Xtrada team bezig geweest met het perfectioneren van de bijzondere fiets. Het doel was om een fiets te creëren die niet alleen verschillende terreinen aankan, maar ook uitblinkt in duurzaamheid en performance. Een fiets die iedereens drang naar avontuur kan verzadigen.

Xtrada mountainbike

Elektrisch of toch niet?

Overduidelijk hebben de makers inderdaad hun best gedaan om met iets te komen dat voor iedereen geschikt is. Als eerste zijn er al twee verschillende modellen om uit te kiezen: de XS1 en XS11. De Xtrada XS1 is een singlespeed fiets, terwijl de XS11 met elf versnellingen komt en uitgerust is met Shimano of SRAM onderdelen. Als je een model hebt gekozen, kun je er ook nog voor kiezen om deze een elektrische boost te geven. Je krijgt dan te maken met de E-XS1 en E-XS11. Met de elektrische aandrijflijn kun je racen tot ruim 64 km per uur en met de batterij krijg je een rijbereik van rond de 56 km.

Xtrada mountainbikes

Kies je frame

Daar houdt en kiezen van de perfecte fiets echter niet op. Als je een model hebt gekozen en hebt bedacht of je daar ook nog een elektromotor bij wilt, kun je ook nog kiezen hoe groot het frame van de mountainbike moet zijn. Er is namelijk een 22 inch frame voor mensen van 175 tot 190 cm lang. Voor “medium” mensen met een lengte van 165 tot 175 cm is er een 19 inch frame. Als laatste kunnen kleine mensen van 155 tot 165 cm het beste gebruik maken van het 16 inch frame. De vorm van het frame is na vele testen met geometrische figuren eindelijk gekozen om de perfecte balans te bieden tussen performance en comfort. Het Xtrada team staat dusdanig achter de stevigheid en kwaliteit van het frame, dat je er zelfs een levenslange garantie op krijgt.

Xtrada fiets

Extreem dikke banden

Ook aan de banden is veel aandacht besteed. De Xtrada is gebouwd om de limieten van traditionele mountainbikes en zogenaamde fatbikes te overtreffen en daar komen de extra dikke banden, met een breedte van bijna 18 cm, bij kijken. De dikke banden met een agressief bandenprofiel zorgen ervoor dat je alle moeizame terreinen overwint, terwijl je ook comfortabel op de normale weg kunt rijden. Ook handig voor het wisselen van terrein is het feit dat je de vering on-the-go kunt aanpassen.

Xtrada

Xtrada mountainbike via Kickstarter

Wil je ook meteen op je nieuwe Xtrada springen om hem te onderwerpen aan je eigen testen? De Xtrada XS1 singlespeed fiets is te bestellen via Kickstarter voor 802 euro. Mocht je de elektrische versie willen hebben, dan zit daar een prijskaartje van 1.007 euro aan vast. Voor de Xtrada XS11 met meerdere versnellingen betaal je 1.044 euro.

Een andere fiets met bijzonder dikke banden is de Rambo Extreme Power Bike. Hij komt met 12 cm dikke banden en is op speciaal verzoek ontwikkeld om de meest extreme terreinen aan te kunnen.

Kickstarter

Reageer op artikel:
Deze elektrische moutainbike kan alles aan, van sneeuw tot hete stranden
Sluiten