Noah Korevaar
Noah Korevaar Gadgets 14 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Y-brush: innovatieve tandenborstel poetst je tanden in 10 seconden

Soms komen er op Kickstarter pareltjes voorbij die te mooi lijken om waar te zijn. Dat geldt ook voor de Y-brush, een tandenborstel die vorig jaar ontzettend scoorde op het platform. Dat is ook niet zo gek: de makers beloven dat je ermee in tien seconden je tanden kunt poetsen.

Y-brush: tandenpoetsen in 10 seconden

Daarvoor maakt de gadget gebruik van sonische trillingen. Daardoor draait er geen borstelkop rond in je mond, maar plaatje je een siliconen bakje met nylon borstelharen. Die haartjes zijn in een hoek van 45 seconden geplaatst. Zo kun je binnen enkele seconden de helft van je gebit reinigen.

De kans is dus aanwezig dat we over een aantal jaar onze huidige tandenborstels als zwaar verouderd zien. Maar goed, laten we niet te vroeg conclusies trekken.

De Y-brush wordt ontwikkeld door FasTeesH, een Frans bedrijf. Zij kwamen op het idee door een simpele observatie: “Een standaard opzetborstel kan slechts een deel van de tanden in één keer borstelen.” De Y-Brush pakt dat idee, en optimaliseert het proces door al je tanden tegelijkertijd te borstelen. 5 seconden onder, 5 seconden boven en je bent klaar.

Y-brush Kickstarter tandenborstel Y-brush Kickstarter tandenborstel

Je pakt het mondstuk, smeert er tandpasta op, plaatst het geheel in je mond en zet de motor aan. Bingo! Tijdens het poetsen moet je kauwbewegingen maken, zodat de Y-brush alle hoekjes en gaatjes meepakt.

De innovatieve tandenborstel is verkrijgbaar in vier verschillende maten, elk met drie verschillende vibratie-instellingen. De Franse uitvinders raden aan om het mondstuk elke zes maanden te vervangen. Klein nadeeltje: je moet wel je tanden blijven flossen, al is dat sowieso wel een goed idee.

Je kunt de Y-brush nu voorbestellen, voor ongeveer 125 dollar. Een flink bedrag, maar een goede elektrische tandenborstel komt ook al snel in die regionen. Bovendien kan de Y-brush een hoop tijd en gedoe besparen, mits de makers hun beloftes echt waar kunnen maken. Wij wachten de eerste recensies nog even af, die vast snel zullen volgen. De eerste exemplaren zullen namelijk komende april geleverd gaan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Y-brush: innovatieve tandenborstel poetst je tanden in 10 seconden
Sluiten