Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 28 feb 2018

Woops: de Yakuza 6-demo blijkt volledige game te zijn

E√©n van de grootste games die we dit voorjaar nog krijgen is Yakuza 6. Het is een groots avontuur uit Japan, waarbij je in de virtuele straten van Tokio’s Shinjuku los kunt gaan. Het is een vechtgame en RPG in √©√©n en een titel waar we heel graag mee aan de slag willen gaan. Je kunt nu echter al een mooi voorproefje van de game krijgen in de vorm van een uitgebreide demo. Een demo die in sommige gevallen meer bood dan dat je in eerste instantie zou verwachten.

Yakuza 6-demo blijkt de volledige game te zijn

De Yakuza 6-demo bleek bij sommige gamers verder te gaan nadat je op het punt was gekomen waar de demo zou eindigen. De Yakuza 6-demo is namelijk de volledige game, die je met zo’n 30 gigabyte op je PlayStation 4 binnenhaalt. Het is de bedoeling dat er een soort van beveiliging op zit, die je alleen een beperkt gedeelte van de game laat spelen. Het idee hierachter is dat als je verder wilt gaan nadat je het stuk van de demo hebt geprobeerd, dat je hem snel kunt kopen en je voortgang kunt verlengen. In de Verenigde Staten bleek dat bij enkele gamers niet helemaal goed te gaan. Zij hadden die beveiligingscheck niet, waardoor de demo van Yakuza 6 voor hen de volledige ervaring bleek te zijn. Mooi voor hen, iets minder voor de andere gamers.

Yakuza 6

In de Verenigde Staten is na het maken van deze fout de game weer uit de PlayStation Store gehaald, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat gamers de volledige game voor nop krijgen. In Europa was dit ‘probleem’ niet aanwezig, waardoor Europese gamers enkel de demo hebben. Niet dat dat verkeerd is, want het is een mooie manier om een idee te krijgen van wat de game te bieden heeft. Wij raden de demo dan ook van harte aan, zeker nadat we zulke goede ervaringen in onze speelsessie hadden. Yakuza 6 komt op 17 april uit.

Reageer op artikel:
Woops: de Yakuza 6-demo blijkt volledige game te zijn
Sluiten