Yakuza 6 hands-on: de ultieme Japanse game

Yakuza 6 is de ultieme Japanse game. En dan bedoel ik niet dat het een game is waarbij schoolmeisjes plaatsnemen in enorme mechs en vechten in de Derde Wereldoorlog. Hoewel dat ook heel erg Japans is, is Yakuza 6 een game die je meeneemt naar Japan en je in een game de ultieme toerist kunt uithangen. En dat is verdomd leuk.

Let’s put it to the test

We kregen onlangs de kans om de eerste twee uur van de game te beleven. Hoewel die eerste twee uur vol zit met cutscenes die het verhaal vertellen, is er ook ruimte om daadwerkelijk iets te doen. Als je wilt weten waar de game precies overgaat, dan raden we je aan om onze Topgames van 2018-artikel te lezen, aangezien we daar het verhaal van de game duiden. Nu willen we ons vooral richten op wat we ervaren hebben.

Yakuza 6

Yakuza 6 ziet er top uit

Ten eerste is Yakuza 6 een game die er goed uitziet. Hoewel de game zo’n twee jaar geleden al uitkwam in Japan, is het mooi om te zien hoeveel details er in de wereld ziet. Voor iemand die wel eens in Tokio is geweest en daarbij heeft rondgelopen in Shinjuku, is het begin van de game echt een feest van herkenning. Er zijn allemaal winkels, met reclameborden aan de buitenkant, die je uitnodigen om naar binnen te gaan. Je kunt ook een aantal restaurants betreden. Leuk feit daarbij is dat diverse restaurants samen hebben gewerkt met de ontwikkelaar. Zo is zowel een sushi als een steak-keten volledig natuurgetrouw nagemaakt in de game.

Yakuza 6

De productiewaarde is hoog

Daarnaast is het mooi om te zien dat de productiewaarde van de game erg hoog ligt. Waar je bij de vorige games alleen maar voice-overs had bij de belangrijkste scenes en de rest via tekst werd verteld, daar lijkt het er hier op dat alles wordt uitgesproken. Dat zorgt er voor dat gesprekken veel meer tot leven komen.

Yakuza 6

Vechtsysteem werkt naar behoren

Terwijl je rondloopt over de straten van Shinjuku, word je meer dan eens lastig gevallen. Bendes hebben het voorzien op je geld. Het is aan jou om ze dan een lesje te leren en daarbij komt het boeiende vechtsysteem om de hoek kijken. In gevechten moet je met meerdere vijanden tegelijkertijd afrekenen, en heb je de mogelijkheid om diverse combo’s op te zetten. Ook kun je aanvallen, ontwijken, en objecten oppakken. Op die manier is elk gevecht op zijn eigen manier leuk om te doen. En de beloningen in de vorm van geld en experience-punten zijn ook mooi meegenomen.

Er is enorm veel te doen

Naast het hoofdverhaal dat je waarschijnlijk heel wat uurtjes zoet gaat houden, is er ook ruimte voor vele zijmissies. Daarin vragen burgers je om verschillende dingen te doen en kom je soms in de meest maffe situaties terecht. Ook zijn er veel randactiviteiten. Zo kun je een arcadehal betreden en daar gaan gamen, of met een honkbalteam strijden om het kampioenschap. Dit is een game waar heel veel in mogelijk is.

Yakuza 6

Een verhaal met een menselijke kant

Tot slot weet het verhaal mij meer te boeien dan de voorgaande games. Dat komt omdat we echt de menselijke kant van hoofdpersonage Kiryu te zien krijgen. Hij probeert zijn leven te beteren om het zo voor anderen weer makkelijk te maken. Zijn relatie met Haruka, zijn stiefdochter, staat daarbij centraal en weet te boeien.

Yakuza 6 komt op 17 april uit en verschijnt exclusief op de PlayStation 4. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Yakuza 6 hands-on: de ultieme Japanse game
Sluiten