Yakuza 7 komt begin 2020 en speelt zich af in Yokohama

Eén van de grootste games uit Japan is de Yakuza-reeks. De nieuwe games in de serie worden daar altijd enorm goed ontvangen. Yakuza 6 was het voorlopige laatste deel in de serie en sloot het verhaal van Kiryu af. Daarmee leek het er op dat er een einde zou komen aan de serie en de ontwikkelaar zich voortaan ging focussen op de game Judgment. Maar niks is minder waar. Want een tweetal weken voor de Tokyo Game Show heeft de ontwikkelaar Yakuza 7 aangekondigd. En deze game gaat dingen heel anders doen dan dat we gewend zijn van de reeks.

Maak kennis met Yakuza 7

Uiteraard speel je niet meer met Kiryu. In plaats daarvan is de hoofdrol weggelegd voor Ichiban Kasuga, een Yakuza-lid die zijn eigen problemen kent en daarmee moet gaan dealen. De onderstaande trailer, welke uiteraard in het Japans is, geeft je alvast een goed idee van wat je kunt verwachten van de tussenscenes.

Een andere verandering is de setting. De game lijkt zich af te gaans pelen in Yokohama, een stad welke zo’n half uur onder Tokio ligt en zeer de moeite waard is om te bezoeken. De stad is bekend om zijn Chinese wijk en de haven en reuzenrad die onderdeel is van een pretpark. Op het onderstaande screenshot zie je een setting vanaf de haven.

Yakuza 7
Yakuza 7 in Yokohama (Bron: Sega)

En dat screenshot toont tegelijkertijd ook een ander belangrijke verandering aan. Men heeft er voor gekozen om met Yakuza 7 echt wat anders te gaan doen. Het actievolle vechtsysteem waarbij je met allemaal badguys kunt gaan knokken wordt ingeruild voor een RPG-systeem, waarbij je met het hoofdpersonage en andere strijders kunt gaan bepalen hoe je één voor één de aanvallen inzet. Dat is dus echt anders. De game komt op 16 januari uit in Japan en zou later in 2020 ook in het Westen moeten gaan verschijnen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Yakuza 7 komt begin 2020 en speelt zich af in Yokohama
Sluiten