Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 aug 2019

Drie klassieke Yakuza-games komen naar de PlayStation 4

In Japan heb je bepaalde gameseries die een stuk populairder zijn dan in het Westen. De Yakuza-reeks is daar een goed voorbeeld van. De games worden in Japan verslonden, terwijl we tot voor kort in het Westen er niks mee hadden. Gelukkig heeft uitgever Sega de laatste jaren geprobeerd om games uit de serie opnieuw in het zonnetje te zetten. Zo kregen we uiteindelijk de mogelijkheid om toffe avonturen te beleven in Yakuza 0, Yakuza Kiwami 1 en 2 en Yakuza 6. Mocht je willen weten er allemaal is gebeurd in de Yakuza-games die daar tussen zijn uitgebracht, dan hebben we goed nieuws. Deel drie, vier en vijf komen naar de PlayStation 4.

Klassieke Yakuza-games naar de PlayStation 4

Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je nu al aan de slag gaan met Yakuza 3, welke gelijk is uitgebracht. De andere Yakuza-games in de vorm van Yakuza 4 en 5 komen iets later. Het vierde deel verschijnt op 29 oktober, terwijl deel vijf op 11 februari wordt uitgebracht. Mocht je nu al weten dat je alles wilt gaan spelen, dan kun je de complete collectie digitaal aanschaffen. Wanneer de games dan beschikbaar zijn, dan kun je ze automatisch downloaden.

Daarnaast worden de Yakuza-games ook gebundeld in een fysieke bundel. Deze The Yakuza Remastered Collection: Day One Edition zal in gelimiteerde aantallen worden uitgebracht en is beschikbaar op 11 februari en kost zo’n 60 euro. Door deze collectie is het nu mogelijk om alle games uit de serie op de PlayStation 4 te spelen en kun je zodoende honderden uren met de game doorbrengen en genieten van de heerlijke personages van de game.

Yakuza-games
De fysieke versie (Bron: Sega)

De Yakuza-games zijn niet zo goed opgepoetst als dat het geval was bij de Kiwami-games, maar zijn alsnog voorzien van een Full HD-resolutie en een framerate van 60 fps. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze uitgebreide overzichtspagina met alle nieuwtjes.

Reageer op artikel:
Drie klassieke Yakuza-games komen naar de PlayStation 4
Sluiten