Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 mrt 2018

Yakuza Kiwami 2 komt naar het Westen

De Yakuza-reeks is al jaren een enorme hit in Japan. Gelukkig doet uitgever Sega zijn uiterste best om de games ook steeds sneller naar het Westen uit te brengen. Zo krijgen we volgende maand het uitstekende Yakuza 6. En dat is niet de enige Yakuza-game die we dit jaar mogen verwachten. Ook Yakuza Kiwami 2 wordt uitgebracht. Een game die al een paar maanden in Japan te koop is. Op 28 augustus kunnen we met die game aan de slag.

Yakuza Kiwami 2 is de remake van deel twee

Net als de eerste Yakuza Kiwami is Yakuza Kiwami 2 een remake. In dit geval van het tweede deel dat eerder op de PlayStation 2 verscheen. De game is volledig opgepoetst en wordt gemaakt op de Dragon Engine. Dat is dezelfde engine die gebruikt is voor Yakuza 6, waardoor het er goed uit komt te zien. Daarnaast is alle voice acting opnieuw gedaan, zodat op dat gebied de game ook goed oogt.

Uiteraard kun je gaan rondbanjeren in de wijk Shinjuku, Tokio, zoals die in alle games is verwerkt. De game speelt zich een paar jaar geleden af, waardoor de wijk iets anders oogt dan in het huidige straatbeeld. Maar uit eigen ervaring weet ik dat de wijk sinds 2006 behoorlijk verandert is. Op straat zul je zoals je gewend bent van de reeks gaan knokken met vele vijanden om zo sterker te worden. Ook zijn er vele minigames beschikbaar, zoals Golf Bingo, de arcade-versie van Virtual-On en keert Cabaret ook weer terug.

Naast Kazuma Kiryu kun je ook aan de slag met Goro Majima en zul je in het verhaal waarschijnlijk regelmatig tussen beide personages wisselen. Iets dat ook het geval was in Yakuza 0, de prequel op de reeks. Tot slot belooft de ontwikkelaar dat men hun best heeft gedaan om de game zo goed mogelijk te lokaliseren. Straatbordjes is nog steeds in het Japans, maar bepaalde gekke uitspraken zijn nu wat beter vertaald.

Wil je nu al door een virtueel Tokio lopen? Dan kun je gaan voor Yakuza 0. Of even een maand wachten op Yakuza 6, die echt heel erg goed is, zoals je onze review kunt lezen.

Reageer op artikel:
Yakuza Kiwami 2 komt naar het Westen
Sluiten