Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 23 jul 2020

Yakuza: Like a Dragon krijgt Westerse release met Star Trek-ster

In Japan is Yakuza: Like a Dragon al een tijdje uit. En we wisten al dat de game naar het Westen zou komen, maar nu weten we wanneer dat gaat gebeuren.

Yakuza: Like a Dragon verschijnt op 12 november. Dat is dus vlak voordat de nieuwe generatie spelcomputers verschijnt. Zodoende is het niet verrassend dat de game naast de pc, PlayStation 4 en Xbox One ook naar de PlayStation 5 en de Xbox Series X komt.

Yakuza: Like a Dragon naar het Westen

Mocht je daarbij de game op de PlayStation 4 of Xbox One kopen en daarna een nieuwe spelcomputer aanschaft, dan kun je hem gratis upgraden naar dat platform. Daarbij moet je natuurlijk wel de game binnen dezelfde platform-familie upgraden. Bij de Xbox Series X gaat dat via het Smart Delivery-systeem. Bij de PlayStation 5 gaat het op een aparte manier en wordt later nog verteld hoe dat precies gaat werken.

Yakuza: Like a Dragon
Knokken (Afbeelding: Sega)

Daarnaast is bekendgemaakt dat Yakuza: Like a Dragon in het Westen voorzien wordt van Engelse stemmen, mocht je dat liever hebben dan de Japanse varianten. En daarbij zien we een interessante voice actor voorbij komen. George Takei, die we voornamelijk kennen van de Star Trek-reeks en zijn fijne Twitter-account. Takei gaat de rol vertolken van Masumi Arakawa, die de baas is van een belangrijke clan in het verhaal.

Een andere game

Hoewel het nog altijd een Yakuza-game is, is het tegelijkertijd ook heel erg anders. Met Yakuza 6 werd het verhaal van de serie afgesloten. Yakuza: Like a Dragon staat er dus los van. Zo ga je nu aan de slag met Kasuga Ichiban als hoofdpersonage en speelt de game zich af in Yokohama in plaats van Shinjuku. Ook de gameplay is flink anders en doet meer denken aan een Japanse RPG dan een actiegame. Een preview van de game hebben we hier in de aanbieding.

Reageer op artikel:
Yakuza: Like a Dragon krijgt Westerse release met Star Trek-ster
Sluiten