Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Home 25 apr 2018

Yamaha komt met draadloze MusicCast Surround receivers en speakers

Er is niks vervelender dan een prachtige huiskamer te hebben met alles er op en er aan en dan overal draden zien lopen. Kijk, een draadje van het stopcontact naar een apparaat, dat kun je vaak nog wel netjes wegwerken. Maar als je een liefhebber van goede audio bent en een surround set in je huis wilt hebben, dan moet je vaak draden op een creatieve manier weg te zien werken. Met de Sonos speakers is al een goede stap gezet wat betreft draadloze muziek verbindingen en ook de Yamaha MusicCast Surround sets zijn zeer interessant om je huiskamer mee op te fleuren.

Nieuwe Yamaha MusicCast Surround sets

Yamaha introduceerde de MusicCast al een tijdje geleden, maar sindsdien heeft men niet stilgezeten en introduceert het nu een paar nieuwe onderdelen onder de noemer MusicCast Surround. Het gaat om zowel een paar nieuwe receivers als speakers, waarmee jij zelf je huiskamer zo kunt inrichten als dat je het wilt. En het toverwoord daarbij is dus surround.

MusicCast Surround

Het gaat om een drietal nieuwe A/V receivers, twee speakers en een subwoofer. Bij de receivers heb je de keuze tussen de 5.1-channel RX-V485 of de 7.2 channel receivers RX-V585 en 685. Bij de speakers gaat het om de MusicCast 20 en 50. En tot slot heb je de MusicCast Sub 100 subwoofer. Alle nieuwe apparaten maken gebruik van MusicCast Surround en kunnen aan elkaar gekoppeld worden om een surround sound-beleving te creëren. Via speciale software kan het systeem detecteren hoe alles staat in jouw huiskamer, zodat alles goed wordt ingesteld.

Tot slot maken de systemen gebruik van de laatste technieken, zoals Dolby Atmos en DTS, waardoor alles heerlijk zou moeten klinken. Vanaf mei komen de producten langzaam maar zeker uit. Eerst komen de receivers, in juli de speakers en tot slot verschijnt de subwoofer in september. Prijzen variëren tussen de 230 en 650 dollar, wat neerkomt op zo’n 180 tot 580 euro. Toch liever Sonos? Check dan hier onze review.

Reageer op artikel:
Yamaha komt met draadloze MusicCast Surround receivers en speakers
Sluiten