Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 1 nov 2017

Yamaha MOTOROiD: spectaculaire motor die zelf naar je toe komt rijden

Androids beginnen langzaam steeds meer te lijken op de mensachtige machines uit science fiction films en  op motorgebied doet Yamaha ook mee met de MOTOROiD. Tijdens de Tokyo Motor Show werd een proof-of-concept model gepresenteerd. Door gebruik te maken van kunstmatige intelligente, probeert Yamaha nieuwe vormen van persoonlijke mobiliteit te creëren. 

MOTOROid voor tevredenheid en opwinding

Het doel van de motor is om nieuwe Kando ervaringen te creëren. Kando is het Japanse woord voor het tegelijkertijd voelen van een diepe tevredenheid en intense opwinding. Door het voertuig intelligent te maken zouden de rijder en motor harmonieus met elkaar om moeten kunnen gaan, alsof de motor ook een soort wezen is.

Yamaha MOTOROiD

Transformer uiterlijk met sierlijke vormen

Dit lijkt een beetje op wat we zien in de Transformers films en de motor ziet er ook uit als een Transformer. Helaas kan hij niet daadwerkelijk transformeren, maar dat wordt Yamaha vergeven. De MOTOROiD is namelijk een ware beauty en combineert sierlijke vormen met sluike welvingen. Elk onderdeel ziet er futuristisch uit en de onderdelen lijken zelfs op de één of andere manier te zweven. Om de MOTOROiD van power te voorzien is hij uitgerust met drie chromen batterijcellen, welke je bijna doen denken dat de motorfiets op energiedrankjes rijdt.

Yamaha MOTOROiD

Autonome motorfiets met kunstmatige intelligentie

Yamaha omschrijft de MOTOROiD als een autonome motorfiets. De kunstmatige intelligentie zou de eigenaar en zijn handelingen kunnen herkennen. Daarnaast zou de motor zelf uit zijn standaard kunnen komen en naar je toe komen rijden. Wie een glimp opvangt van de MOTOROiD zou hiermee ook een glimp opvangen van het heden en de toekomst van Yamaha Design.

De vraag is natuurlijk wanneer we eindelijk zo’n autonome motor op de wegen zullen zien. In ieder geval zal de MOTOROiD hoogstwaarschijnlijk niet in India mogen rondrijden. Daar wil de overheid niets te maken hebben met autonome auto’s. Autonome motoren zullen waarschijnlijk ook geen genade vinden.

Yamaha

Reageer op artikel:
Yamaha MOTOROiD: spectaculaire motor die zelf naar je toe komt rijden
Sluiten