Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 12/04/2018

Yamaha verrast met vier gloednieuwe elektrische fietsen

Hoewel Yamaha al in 1993 kwam met de eerste elektrische motor voor een fiets en in de tussentijd al meer dan 2 miljoen eigen ebikes heeft verkocht, weet het bedrijf dit jaar toch weer met een nieuwe lijn bijzondere fietsen te komen. Deze bestaat uit drie ebikes voor op de weg en één die speciaal is om te mountainbiken.

Nieuwe aandrijflijn

De drie modellen voor op de weg zijn uitgerust met Yamaha’s nieuwe PW serie SE motor. Deze komt met vier niveaus van ondersteuning tijdens het fietsen : Eco+, Eco , Standard en High.

De motor is goed voor 70Nm koppel, tot 110 omwentelingen per minuut en werkt samen met een 36 volt batterij. Deze drie ebikes zijn de CrossConnect, de CrossCore en de UrbanRush.

Yamaha ebike

CrossConnect

De CrossConnect is gemaakt voor comfort tijdens je dagelijks fiets partijen en komt met een verende voorvork met aanpasbare compressie en een steekas voor extra stijfheid tijdens het rijden. Verder krijg je een paar handige dingen erbij, zoals een bagagerek en een bumper en LED lampen aan de voor- en achterkant.

Yamaha CrossConnect ebikes

CrossCore

De tweede fiets om lekkere fietstochtjes mee te maken is de CrossCore. Deze is meer bedoeld om lekker fit te worden en is lichter en gestroomlijnder dan de CrossConnect. Omdat fit worden altijd gepaard gaan met vermoeidheid is er een speciale houder voor je waterflesjes, die je erbij kunt nemen. Ook een bagagerek kun je aan de ebike toevoegen.

Yamaha CrossCore

UrbanRush

De UrbanRush lijkt het meest op je standaard fiets en komt met extra stijfheid en handling. Met deze fiets zou je eens van de gebaande paden kunnen afwijken, maar het moet niet te ruig worden. Als je een all-round fiets zoekt om af en toe een ander uitstapje te maken, is dit de beste optie uit de nieuwe Yamaha lijn.

Yamaha Urban Rush

YDX-TORC

De vierde ebike in de nieuwe collectie is de YDX-TORC. Dit is een elektrische mountainbike om wat sportiever op pad te gaan. De ebike komt met een RockShox suspensievoorvork, 68 cm banden die niet lek kunnen gaan en 11 versnellingen. Naast de vier niveaus van ondersteuning van de andere drie fietsen, heeft de mountainbike nog een extra niveau: de EXPW modus. Hij komt ook met een andere motor, namelijk de PW-X met 80Nm koppel. Daarnaast kun je het zadel tijdens het fietsen laten zakken, zodat je extra kracht kunt zetten tijdens het klimmen, en kun je met een pook de vork op afstand vergrendelen.

Yamaha ebike

Prijzen ebikes

De fietsen zijn op het moment nog niet beschikbaar, maar zullen er binnenkort aankomen. De CrossConnect komt met een prijskaartje van 2.424 euro, terwijl de CrossCore 1.939 kost. Voor de UrbanRush ben je 2.667 euro kwijt en om de YDX-TORC te bemachtigen moet je 2.828 euro neertellen.

Een bijzonder soort fiets is de fatbike en ook hier zijn er natuurlijk elektrische versies van. Rogue Ridge heeft daar pas een nieuwe van gemaakt en het zou de beste op de markt zijn.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Yamaha verrast met vier gloednieuwe elektrische fietsen
Sluiten