Yeah, baby: iconisch Austin Powers personage terug tijdens Super Bowl

Films & Series Jelle van Es 8 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

In de jaren tachtig zagen we een tweetal iconische films van Mike Myers voorbij komen. De komiek bracht met zijn Austin Powers-reeks een grappige parodie op de diverse James Bond-films. Met de film Goldmember kwam er in 2002 een einde aan de reeks.

Hoewel het al meer dan twintig jaar geleden is, zijn de personages uit de Austin Powers-films nog altijd zeer bekend. En tijdens de Super Bowl ziet het er naar uit dat Dr. Evil terugkomt.

Austin Powers’ Dr. Evil schittert tijdens de Super Bowl

Dit weekend wordt in de Verenigde Staten de Super Bowl gehouden. Daarin spelen de twee finalisten van de NFL tegen elkaar. De sport is prachtig, maar de commercials en de half-time show zijn wellicht nog net iets legendarischer. Tijdens de wedstrijd kijken in de Verenigde Staten en wereldwijd heel wat mensen naar de wedstrijd en daarom wil je als bedrijf opvallen. General Motors gaat de samenwerking aan met Mike Myers. In de Austin Powers-films speelde hij niet alleen de rol van Powers, maar ook vele andere rollen. Onder andere die van superschurk Dr. Evil. En als we af mogen gaan op de onderstaande tweet, keert dat personages dus terug.

Of er ooit een vierde film komt van Austin Powers, dat is maar de vraag. Maar het personage Dr. Evil is altijd wel levend gebleven. Zo kroop Mike Myers tijdens de Amerikaanse talkshow The Tonight Show Starring Jimmy Fallon en voor Saturday Night Live regelmatig in de rol. Wat we van de reclame tijdens de Super Bowl mogen verwachten is nog maar even de vraag. Wellicht dat General Motors eindelijk wil gaan aangeven dat het gewoon een ‘evil’ bedrijf is.

Nacht van 13 op 14 februari

Hoewel de Super Bowl in de Verenigde Staten voor de 13e staat, krijgen wij de wedstrijd vanwege het tijdsverschil om 00:30 voorgeschoteld op 14 februari. De strijd gaat daarbij tussen de Cincinnati Bengals en de Los Angeles Rams.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen