Jelle van Es
Jelle van Es Tech 15 mei 2018

WANT: Yellow Submarine platenspeler brengt muziek tot leven

Zo’n vijftig jaar geleden schreven The Beatles, niet voor het eerst, geschiedenis met hun filmrelease van The Yellow Submarine. Dit jaar wordt die film opnieuw uitgebracht. Apple Corps (niet die van de Mac) en Universal Music Group remasteren de film in een digitale 4K resolutie met 5.1 stereo surround sound. Die film moet in eerste instantie in de Amerikaanse bioscopen gaan draaien, waarna de kans groot is dat hij alsnog digitaal wordt uitgebracht. Als onderdeel van deze heruitgave komt audio-maker Pro-Ject met een speciale Yellow Submarine platenspeler.

De Yellow Submarine platenspeler

De Yellow Submarine platenspeler is echt iets voor de verzamelaar, aangezien het gaat om een platenspeler waar je 449 euro voor neerlegt. Dat is niet niks voor een platenspeler. Maar voor de verzamelaar en liefhebber van The Beatles is het een prachtige Collector’s Edition.

The Beatles Yellow Submarine

Het is namelijk een platenspeler die ook daadwerkelijk de vorm heeft van een Yellow Submarine. Omdat de plaat van glas is, kun je de Yellow Submarine in volle glorie bekijken. Althans, op het moment dat je er geen plaat op ligt. Daarmee zou het dus in theorie perfect in je woonkamer passen en er ook van kunnen genieten wanneer je geen muziek er op afspeelt.

The Beatles Yellow Submarine

Naast de stijl van de platenspeler, moet hij ook kwalitatief goed zijn. Zo maakt hij gebruik van een Ortofon Concorde-naald, zorgen de voeten van de platenspeler er voor dat trillingen in het huis geen effect hebben op de plaat zelf en is hij met de hand gemaakt.

The Beatles Yellow Submarine

Als je nog meer dingen wilt hebben om je verzameling te pimpen, dan is natuurlijk deze speciale The Beatles LEGO Yellow Submarine set een absolute must-have. Of wat te denken van deze prachtige set die een paar jaar geleden werd uitgebracht. En dan heb je nog het The Beatles monument in Blokker waar je een selfie kunt maken. Kun je gelijk bij ondergetekende op de koffie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WANT: Yellow Submarine platenspeler brengt muziek tot leven
Sluiten