Barry Kraakman
Barry Kraakman Rides 25 apr 2015

Yes! Er komt een elektrische variant van de iconische Volkswagen camper

In 2013 rolde de laatste VW Bus Type 2 de Braziliaanse fabriek uit en daarmee kwam er automatisch een einde aan de legendarische VW Camper. Het lijkt er echter op dat, twee jaar nadat de officiële productie van de bus gestopt is, er weer een nieuwe bus aankomt die de iconische naam ‘Camper’ gaat dragen. Achter de schermen zit Volkswagen in ieder geval niet stil.

Geïnteresseerd in meer artikelen over de iconische camper van Volkswagen? Die check je hier!

Hetzelfde maar dan anders

Dat is wat Dr. Heinz-Jakob Neusser, lid van het Raad van bestuur van Volkswagen, verklaarde tegenover het Engelse autoblad Autocar. Een team is bezig met een concept waarbij de voorwielen volledig elektrisch worden aangedreven. Daarnaast moet het nieuwe concept voldoen aan drie iconische design principes van de Type 2: de brede achterkant, het vierkant-achtige middengedeelte en een hele korte neus. Van binnen zal de Camper beschikken over een (optionele) keuken, een kleine koelkast, stoelen die tot bed gevouwen kunnen worden, een opklapbare tafel en de aansluitingen voor een tentdoek.

Of deze Camper uiteindelijk in de verkoop gaat hangt af van de productiekosten. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het team van Volkswagen de conceptwagen toont. Ondertussen moeten we het nog doen met deze vette uitbreiding op het Type 2. Of deze Doubleback Transporter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Yes! Er komt een elektrische variant van de iconische Volkswagen camper
Sluiten