Yes, GoPro HERO4 onthuld; 4K-video en eindelijk een ingebouwd touchscreen

Ow yeah! Alhoewel het nog niet officieel is gemaakt, heeft Petapixel een scoop van de nieuwe GoPro HERO4 te pakken. Waarschijnlijk wordt de nieuwe GoPro pas op 8 oktober 2014 officieel gepresenteerd en beschikt over twee belangrijke nieuwe features. Met een snelheid van 30fps kun je 4K-video’s opnemen en heb je aan de achterkant eindelijk de beschikking over een ingebouwd touchscreen. Hier hebben we lang op gewacht! Er is alleen wel één nadeel. De twee features schijnen over twee camera’s te zijn verdeeld. Met de HERO4 Black kun je 4K-video’s opnemen en de HERO4 Silver beschikt over het touchscreen. De reden waarom hiervoor is gekozen is nog onbekend. Maar er is uiteraard meer veranderd dus laten we dat even toelichten.

GoPRo HERO4 Black

Dit wordt de meest geavanceerde GoPro tot nu toe. De processor is twee keer zo krachtig en kun je dus 4K-video’s bij een snelheid van 30fps maken. De beeldkwaliteit is ook een stuk verbeterd. Full HD-video’s (1080p) kun je met een snelheid van 120fps maken en schiet je foto’s met een resolutie van twaalf megapixels. Audio-opnames zijn dankzij een nieuw systeem verbeterd en kun je de groothoeklens in drie standen zetten: Ultra Wide, Medium, and Narrow.

Zowel voor het filmen als voor het fotograferen kun je handmatig de instellingen zoals de kleur, ISO en belichting aanpassen. Verder is de Black-editie tot veertig meter waterdicht, ondersteunt de camera Wifi en Bluetooth en heb je speciale instellingen als je in het donker wilt filmen. Informatie over prijs en beschikbaarheid is nog niet bekend en zullen we verdere details op 8 oktober van GoPro zelf horen.

 

GoPRo HERO4 Silver

Met de Silver-editie kun je helaas geen 4K-video’s opnemen, maar heb je aan de achterkant dus wel de beschikking over een touchscreen. Hiermee kun je de camera bedienen en kun je geschoten content bekijken. En vooral dat laatste is chill! Full HD-video’s (1080p) film je met een snelheid van 60fps en schiet je net zoals met de HERO4 Black foto’s met een resolutie van twaalf megapixels bij dertig frames per seconde. Features zoals Wifi, Bluetooth en de speciale instellingen voor een donkere omgeving ondersteunt deze editie ook.

 
Accessoires zoals een speciale behuizing voor een matzwarte afwerking, een verwijderbare batterij, een dubbele batterijlader, een waterdichte afstandsbediening en grip waardoor je camera blijft drijven zullen op 8 oktober ook worden gepresenteerd.

 
Een ding is zeker: deze twee nieuwe GoPro’s worden awesome en zal het marktaandeel alleen maar groter worden. De releasedatum is overigens opvallend te noemen. Op 8 oktober vindt er namelijk ook HTC’s “Double Exposure” pers-event in New York plaats. Hier gaat HTC de actiecamera RECamera presenteren. Bekijk hier hoe deze actiecamera eruit ziet.

Reageer op artikel:
Yes, GoPro HERO4 onthuld; 4K-video en eindelijk een ingebouwd touchscreen
Sluiten