Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 17 jun 2016

LEGO’s nieuwe Volkswagen kever heeft curves als Beyoncé

Op het LEGO-hoofdkwartier ontwerpen knappe koppen de meest fantasierijke bouwsets. Of ze proberen bestaande gebouwen en voertuigen zo goed mogelijk na te maken. Vaak lukt dit extreem goed, maar helaas is het resultaat ook wel eens suboptimaal. De bouwset van de iconische Volkswagen kever was zo’n minder geslaagd design.

Kofferbak als een putjesbil

Je ziet weliswaar dat het een kevertje is, maar de afwerking laat in dit model wat te wensen over. De speelse, bolle kofferbak heeft niet de vorm van Beyoncé’s bilpartij, maar lijkt eerder op de harige ass van Super Grover.

Volkswagen-fans waren een beetje teleurgesteld, en LEGO zelf lijkt ook niet helemaal tevreden. Daarom brengt de Deense blokjesmagnaat binnenkort een totaal nieuw model uit! Mét ronde vormen, yes!

De Volkswagen bestaat uit ruim 1100 stukjes, iets minder dan de fantastische Transporter T1, en wat meer dan het gave Mini Cooper-model. Ontwerper Mike showt de nieuwe Volkswagen kever in deze LEGO Design-video!

De set kent zeer gave details, zoals een (gevulde!) koelbox, een badhanddoekje en verschillende nummerborden. Een must voor elke Volkswagen- én LEGO-liefhebber!

De zomerse kever verschijnt begin augustus, en zal ongeveer 90 euro kosten. Als je liever een bolide met wat meer pk’s bouwt: recent verscheen dit geweldige model van de Porsche 911 GT3 RS.

Reageer op artikel:
LEGO’s nieuwe Volkswagen kever heeft curves als Beyoncé
Sluiten