Yes, please! Deze LED-lampen van Lightpaper zijn zo dun als papier

LED-lampjes zijn tegenwoordig niet dik meer, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Dit materiaal, Lightpaper, geeft licht terwijl het net zo dun is als een vel papier. Hoe dat kan? Door een speciale inkt!

 
De inkt bevat minuscule LED-lampjes die oplichten als er stroom doorheen gaat. Het materiaal wordt tussen twee isolerende laagjes geplaatst, of gelamineerd en… er is licht! Lichtgevende verf bestaat al langer, maar werkt meestal met fosfor dat na een tijdje vervaagt. Dit Lightpaper kun je in alle vormen knippen om een functionele lamp te maken.

Hoewel de techniek veelbelovend lijkt, is er nog wel een probleempje. Rohinni kan een lichtgevende laag printen, maar de LEDs nog niet helemaal gelijkmatig over het oppervlak verdelen. Voor lichtgevende logo’s of behang maakt dit niet per se uit, maar het uiteindelijke doel is om Lightpaper mooi egaal te laten schijnen.

 
Erg tof product, maar we kunnen het materiaal voorlopig nog niet in de winkel kopen. Rohinni probeert de tech in eerste instantie aan andere bedrijven te verkopen, zoals je in de voorbeelden van Audi en het snowboard ziet.

Zakelijk gezien misschien verstandig, maar we hebben best zin om te kijken wat we zelf voor gave dingen met Lightpaper kunnen maken!

Reageer op artikel:
Yes, please! Deze LED-lampen van Lightpaper zijn zo dun als papier
Sluiten