Yooka-Laylee krijgt Donkey Kong Country-achtig vervolg

Yooka-Laylee is een game die een paar jaar geleden uitkwam, nadat de ontwikkelaar ruim twee miljoen euro via Kickstarter had binnengehaald. Het beloofde een 3D-platformer te worden in de stijl van de Rare-games uit het Nintendo 64-tijdperk. In de praktijk viel de game echter wat tegen. Dat heeft de ontwikkelaar er niet van weerhouden om een nieuwe game te maken. Yooka-Laylee and the Impossible Lair wordt echter een game die voelt als een Donkey Kong Country-game.

Yooka-Laylee and the Impossible Lair als Donkey Kong Country

Yooka-Laylee and the Impossible Lair bestaat uit 2D-levels, die dus doen denken aan de oude Donkey Kong Country-games. In die levels krijg je te maken met verschillende vijanden en moet je tegelijkertijd goed gebruik maken van de vaardigheden die je hebt. Ook krijg je wat puzzels voorgeschoteld en lijkt timing belangrijk te zijn.

Naast de gewone levels beschikt Yooka-Laylee and the Impossible Lair ook over een zogenaamde Overworld. Daar kun je de verschillende levels selecteren om vervolgens te gaan spelen. Sommige gebieden zijn eerst nog niet toegankelijk en is het zaak om bepaalde vaardigheden te verdienen om op die manier verder te gaan. In dit gedeelte zie je de actie van bovenaf.

Al met al oogt het in elk geval een stuk beter dan het eerste project dat ontwikkelaar Playtonic Games heeft neergezet. Hoewel die wereld er tof uit zag, voelde het allemaal als een game die twintig jaar geleden had kunnen uitkomen. Hoewel nostalgie soms goed is, schoot het bij die game en beetje door en was het daardoor eigenlijk niet leuk om te spelen. Het vervolg Yooka-Laylee and the Impossible Lair moet eind dit jaar uitkomen. Daarbij komt de game zowel digitaal als fysiek uit. De game verschijnt op de Nintendo Switch, pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Yooka-Laylee krijgt Donkey Kong Country-achtig vervolg
Sluiten