Mark Hofman
Mark Hofman Tech 7 dec 2018

YouTube: de top 10 best bekeken video’s van 2018

YouTube is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een immens populair videoplatform. Dagelijks worden miljoenen mensen voorzien van entertainment door de content die erop te vinden is. Niet alleen wereldwijd, maar ook in Nederland. De Kiki Challenge, Fortnite en De Luizenmoeder waren zonder enige twijfel een begrip in 2018, maar welke video’s scoorde nu het allerbeste? We zetten het voor je op een rij! Dit zijn de 10 beste bekeken video’s van 2018. 

#10 Laurent (8) is geslaagd voor het Gymnasium

Het Jeugdjournaal maakte in juni dit jaar een reportage van de achtjarige Laurent. Deze kleine knul wist iedereen te verbazen door zijn Gymnasium diploma al te halen. Heel Nederland stond er van te kijken en dat is wel te zien ook.

#9 Kimberly – Earth Song | The Voice of Holland

Kimberly wist tijdens The Voice Of Holland 2018 een fantastische cover neer te zetten van Michael Jackson’s ‘Earth Song’. Het optreden van de dame uit Team Waylon was niet alleen bij de jury succesvol, maar ook op YouTube wist het bijzonder goed te scoren.

#8 Geëmotioneerde Humberto Tan kondigt afscheid aan

Humberto Tan had er zelf nog heel veel zin in, maar werd door RTL van zijn eigen RTL Late Night afgehaald. Een mededeling die Humberto live in de uitzending deed. Het was emotioneel, het was mooi en heel Nederland had het met hem te doen. De video werd massaal gedeeld en dat levert een nummer acht positie in deze lijst op.

#7 Glennis Grace’s Heartbreaking Story

Glennis Grace deed mee aan America’s Got Talent en dat is werkelijk waar niemand ontgaan in Nederland. Maar terwijl wij de zangeres hier in het land al heel goed kennen, was ze volledig onbekend in het grote Amerika. Daar deed ze haar levensverhaal en Arjen Lubach besloot om daar eens even lekker op in te gaan. Zoals alleen Arjen Lubach dat kan doen.

#6 WIJ HEBBEN VERKERING!

Enzo Knol niet in de lijst van best bekeken YouTube video’s van Nederland? Dat kan blijkbaar niet! De vlogger is wederom te vinden in de Top 10, maar misschien niet helemaal met de video die je verwacht had. Hij brak zijn relatie met Dee en had naar eigen zeggen weer een nieuwe liefde gevonden. De video waarin hij dat verteld, ging kei en keihard.

#5 Ik zit hier vast” PARODIE

Parodieën op populaire popnummers weten YouTube sinds jaar en dag al te vullen. Iets wat OfficieelBen anno 2018 nog steeds als een van de succesfactoren zit. Deze knul bouwde een eigen versie van Camila Cabello’s ‘Havana’ en scoorde als een malle.

#4 Glennis Grace: Run To You

Eerder in deze lijst zagen we Glennis Grace al voorbij komen. De dame deed mee aan America’s Got Talent en haar versie van Run To You ging als een malle de wereld over. Ondanks het feit dat het dus niet alleen in Nederland een succes was, staat hij wel op nummer vier in deze lijst.

#3 Hallo Allemaal | De Luizenmoeder

Als er een nummer het jaar 2018 gevuld heeft met keiharde irritatie, dan is het ‘Hallo Allemaal’ wel. Het nummer, wat voorkwam in de serie De Luizenmoeder, kwam je letterlijk overal tegen. Niet heel gek dus dat de bijbehorende video als een malle scoorde in Nederland. Sterker nog, het is de op drie na beste bekeken video van het jaar.

#2 Aanval jachtluipaarden Beekse Bergen

Een Frans gezin besloot dit jaar om een uitje te maken in dierenpark Beekse Bergen. Er was alleen een klein probleempje: ze snapten het idee van een safaripark niet. Het gezin stapte, inclusief klein kind, uit de auto om de luipaarden eens goed te bekijken. De video ging als een lopend vuurtje rond en resulteerde in belachelijk veel views.

#1 Fortnite Fan (Ronnie Flex PARODIE)

Het jaar 2018 was zonder enige twijfel het jaar van Fornite. De game werd immens populair en trok naast miljoenen spelers, ook miljoenen views aan. Een parodie, op Ronnie Flex en Famke Louise’s ‘Fan’, over de game was daarom ook een bijzonder goede zet van Vogeljongen. Het lied ging als een malle het internet rond en is daarmee de best bekeken video van 2018.

Meer YouTube?

Ben je op zoek naar meer toffe YouTube video’s? Dan moet je zonder enige twijfel ook het YouTube kanaal van WANT bekijken. En als je dan toch lekker bezig bent, mag je ook altijd even abonneren. Zo mis je helemaal niets!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
YouTube: de top 10 best bekeken video’s van 2018
Sluiten