Tech 7 dec 2018 Noah Korevaar

Miljoenen: De best verdienende YouTuber van 2018 is 7-jaar oud

Het is pittig om geld te verdienen op YouTube, maar de grootste namen harken desalniettemin mooie bedragen binnen. Dat blijkt opnieuw uit de jaarlijkse lijst van de best betaalde YouTubers van Forbes. De topscoorder van 2018 is niet een gamer, muzikant of makeup-koningin.

De best verdienende YouTuber van 2018

In tegendeel. De best verdienende YouTuber van 2018 is een 7-jaar oud jongetje genaamd Ryan. Hij verdiende naar schatting dit jaar 22 miljoen dollar met zijn kanaal. Wat hij op dat kanaal doet? Speelgoed testen!

De beste man jongen heeft maar liefst 17369670 abonnees. Zijn kanaal bestaat nog maar sinds 2015, toen hij dus slechts 4 jaar oud was. Ryan speelt met nieuw speelgoed, pakt verassingseieren en dergelijke uit en gooit er soms een experiment of educatieve video tussendoor.

Ryan YouTuber
Ryan

Zijn ouders spelen daar uiteraard een grote rol in, maar Ryan weet zelf ook drommels goed waarom hij scoort: “Ik ben vermakelijk en grappig,” aldus de kleine ster tegenover NBC. Het blijft niet bij een salaris van 22 miljoen dollar.

De kleine invloedrijke YouTuber heeft zelfs zijn eigen collectie bij de Walmart, een Amerikaanse winkelketen. Van knuffeldieren tot figurines: Ryan’s collectie reflecteert het diverse aanbod van zijn eigen kanaal.

Wij en jij zijn natuurlijk niet de doelgroep van zijn video’s, maar je kunt ze hieronder checken. Waar al dat geld dan vandaan komt? Vergis je niet hoeveel kinderen een iPad in hun handen geduwd krijgen door hun ouders, om ze zoet te houden. De kleurrijke thumbnails vol speelgoed zijn dan niet te weerstaan. Voeg daar Google’s algoritme aan toe en Ryan bereikt zonder moeite dagelijks miljoenen kinderen.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Miljoenen: De best verdienende YouTuber van 2018 is 7-jaar oud
Sluiten