Nieuwe YouTube feature: minder advertenties in video’s

Heb jij er ook zo’n hekel aan dat je een YouTube video aan het kijken bent en je vervolgens onderbroken wordt door een advertentie? Dan ga je deze nieuwe feature, welke Google op dit moment test, zonder twijfel waarderen. Het gaat zorgen voor minder advertenties tijdens het kijken van je video. 

Minder YouTube advertenties?

Google is op dit moment druk bezig met het testen van een nieuwe YouTube feature. Dit laat het bedrijf weten door middel van een blogpost. Het heeft alles te maken met de advertenties, die regelmatig door de video heen komen. Vooral bij video’s met een lange speelduur, wordt je regelmatig onderbroken. Het zorgt er niet alleen voor dat het bloed onder de nagels vandaan wordt, maar ook dat mensen afhaken. Dit heeft weer een negatieve invloed op de Watchtime en dat willen de makers ook weer niet.

In de nieuwe feature van YouTube verdwijnen deze advertenties niet perse, maar worden ze simpelweg verplaatst. Dit gebeurt door twee advertenties, die je beide kan overslaan, te tonen aan het begin van de video. Op dit moment is dat een advertentie. Wanneer je twee van die vervelende dingen in je beeld krijgt aan het begin, betekent het dat er elders een advertentie overgeslagen gaat worden. Iets wat moet zorgen voor wel 40% minder onderbrekingen tijdens het kijken van een video.

YouTube komt met nieuwe feature advertenties

Dit jaar nog

Wanneer de feature daadwerkelijk het daglicht gaat zien is nog niet bekend, maar dat het nog dit jaar gebeurt weten we wel. Google heeft laten weten de feature nog in 2018 uit te willen brengen, wat zou betekenen dat alles snel zou kunnen veranderen voor ons. De aanpassing verschijnt eerst op de browserversie van YouTube, vervolgens op de iOS en Android app en voert deze als laatste door op TV.

In dezelfde blogpost kwam overigens ook naar buiten dat we allemaal bijzonder veel naar YouTube zitten te staren. Sterker nog: we kijken inmiddels meer naar YouTube dan naar de televisie. Gemiddeld kijken we, met z’n alle, zo’n 180 miljoen uur naar YouTube op een dag. Damn.

Reageer op artikel:
Nieuwe YouTube feature: minder advertenties in video’s
Sluiten