Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Culture 20 aug 2019

Youtube gaat binnenkort deze films en series aanbieden

Naast Netflix en Amazon blijkt ook Youtube haar eigen originals te hebben. Deze zijn echter lang niet zo succesvol als die van haar concurrenten. Al kan daar binnenkort verandering in komen, aangezien het bedrijf deze voor meer mensen toegankelijk gaat maken. Vanaf eind september zullen namelijk ook niet-abonnees instaat zijn om deze content te bekijken. Hieronder zie je enkele voorbeelden van films en series die je binnenkort kunt gaan zien.

Deze Youtube originals zijn binnenkort gratis te bekijken

Youtube mag dan nog steeds een ongelooflijk populaire plek zijn om video’s op te bekijken, maar het platform is echter niet op ieder vlak zo succesvol. Zo worden er al jaren films en series namens Youtube geproduceerd, maar die worden lang niet zoveel bekeken als die van bijvoorbeeld concurrenten Netflix en Amazon.

Gelukkig heeft Youtube een tijdje geleden besloten om al haar zelf geproduceerde films en series gratis aan te gaan bieden. Het bedrijf heeft onlangs tegen website Engadget gezegd dat vanaf 24 september ook niet-betalende bezoekers toegang zullen krijgen tot de content.

De kans is echter groot dat jij geen flauw idee hebt wat je kunt gaan verwachten. Vandaar dat we hieronder 3 interessante Youtube originals voor je uitgelicht hebben.

Cobra Kai (serie)

De meest populaire serie op Youtube Premium is zover wij weten Cobra Kai. Dit blijkt een spin-off te zijn van het populaire The Karate Kid uit 1984. We zien hierin dezelfde twee personages die in de klassieke film tegenover elkaar streden. Al zijn ze dit keer volwassen en hebben ze hele andere problemen.

Gezien het succes zijn er momenteel al drie seizoenen van de serie. Het feit dat er een Youtube Premium abonnement nodig is om Cobra Kai te kijken zal voor veel mensen een drempel zijn, al is dat binnenkort dus niet meer aan de orde.

The Thinning (Youtube film)

The Thinning is een sciencefiction thriller met een bizar uitgangspunt. De film gaat namelijk over een toekomstbeeld waarin de regering de bevolkingsgroei in toom probeert te houden door middel van een verplicht examen. Ieder die hiervoor zakt, zal worden geëxecuteerd.

Alsof dit bizarre beleid nog niet genoeg is blijkt ook nog dat er met de testen gerommeld wordt. Het spreekt voor zich dat deze elementen voor een spannende film zorgen, welke je binnenkort gratis kunt bekijken.

Impulse (serie)

De serie Impulse ging van start met een pilot die geregisseerd werd door niemand minder dan Doug Liman, de man achter The Bourne Identity en Edge of Tomorrow. Het spreekt voor zich dat dit veel goeds beloofde.

Impulse draait om een 16-jarig meisje dat in staat is om te teleporteren. Gezien ze dit nog niet helemaal onder controle heeft brengt deze ”superkracht” enkele ingrijpende gevolgen met zich mee. De serie krijgt lovende kritieken en is daarom het proberen waard.

De bovenstaande titels zijn natuurlijk slechts voorbeelden. Er zijn namelijk nog een flink aantal andere films en series welke je vanaf eind september gratis zult kunnen bekijken.

Extra’s voor betalende leden

Ondanks dat het natuurlijk fijn is dat Youtube haar content gratis aan gaat bieden zou je verwachten dat het hierdoor minder aantrekkelijk wordt om een betaald abonnement te nemen. Gelukkig heeft het bedrijf ook daar aan gedacht.

Zo zullen mensen met een premium abonnement nog steeds instaat zijn om het hele seizoen in één keer te bekijken, terwijl niet-leden een paar dagen moeten wachten voordat de nieuwe aflevering verschijnt. Daarnaast komen er advertenties, waar betalende gebruikers geen last van zullen hebben.

Mocht jij echter niet tot september willen wachten dan raden we je aan om een gratis proefabonnement bij Youtube Premium te nemen. In dit artikel lees je meer over de voordelen daarvan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Youtube gaat binnenkort deze films en series aanbieden
Sluiten