Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 14 dec 2020

Problemen met YouTube, Google en Gmail? Je bent zeker niet de enige!

Wie vanmorgen flink heeft zitten stoeien met een van de diensten van Google is zeker niet alleen. Het bedrijf had te maken met een wereldwijde storing, waardoor diensten als YouTube of Gmail zo goed als onbruikbaar waren.

De storing heeft iets minder dan een uur geduurd en de meeste diensten moeten op dit moment gewoon weer werken. Mocht dat niet het geval zijn dan is geduld, ook in dit geval, een schone zaak!

YouTube, Google en Gmail last van grote storing

Google heeft dus te maken gehad met een grote storing. Dusdanig groot dat gebruikers van over de hele wereld er last van hebben gehad. Niet alleen de zoekmachine, maar ook diensten als Gmail en YouTube waren vanmorgen zo goed als onbereikbaar voor de meeste gebruikers. Naast bovengenoemde diensten waren ook Drive en Foto’s bijvoorbeeld niet te gebruiken.

Google liet al vrij snel weten op de hoogte te zijn van de problemen en snel met een oplossing te komen. Gelukkig is dat inmiddels gelukt en hangen de meeste diensten in de lucht. Dat is erg fijn, want ook Google Nest-apparaten, zoals slimme speakers en thermostaten, leken niet meer te functioneren.

Gmail logo
Gmail-logo (Afbeelding: Google)

Zoals gezegd zijn alle Google-diensten op dit moment weer in de lucht, maar er is een kans dat nog niet alles even soepel werkt.

Apple eerder de pineut

Het is niet uniek dat een groot bedrijf last heeft van een storing, maar zo’n grote als vandaag heeft Google al even niet meer meegemaakt. Toch heeft concurrent Apple bijvoorbeeld in een paar maanden tijd al twee keer een grote storing voor de kiezen gekregen.

Zo waren een tijdje geleden alle iCloud diensten niet beschikbaar door een storing. Een paar weken later waren bepaalde diensten zoals Apple Music en Apple Arcade even niet toegankelijk voor gebruikers. Meer weten over die problemen, lees dan zeker even dit artikel!

Reageer op artikel:
Problemen met YouTube, Google en Gmail? Je bent zeker niet de enige!
Sluiten