Mark Hofman
Mark Hofman Tech 20 jun 2019

YouTube test grote verandering: geen reacties meer onder video’s?

Reacties plaatsen onder een video is o.a. datgeen dat YouTube zo’n populair platform heeft gemaakt. Je mening geven over bepaalde onderwerpen, verbinden met je favoriete Content Creator of discussiëren over bepaalde zaken: het is simpelweg fantastisch. Maar toch lijkt Google een flinke wijziging door te voeren op dat gebied. Gaan we reacties onder video’s verliezen?

YouTube test grote verandering: geen reacties?

Het feit dat reacties onder video’s te plaatsen zijn, zorgt ervoor dat YouTube een grote community heeft. Of je nu nieuwsgierig bent naar de mening van andere kijkers, gewoon je waardering wil geven over de kwaliteit van een bepaalde video of simpelweg wil laten weten dat je de eerste bent die reageert (FIRST): de reacties zorgen voor verbinding. Maar Google lijkt op dit moment een nieuw systeem te testen op het gebied van deze reacties. In de test zijn de reacties niet standaard meer te zien onder de video’s, maar is er een aparte sectie voor gemaakt.

De mensen van XDA Developers zijn achter deze test gekomen en hebben hem kort onder handen genomen. Zoals in onderstaande screenshots te zien is zijn de reacties verplaatst. Wanneer je nu naar beneden scrolt zie je alleen nog maar gerelateerde video’s en krijg je onderaan deze lijst een aparte pop-up te zien. Daarin is de tekst “zoek je naar reacties? Klik hier” te zien. De comment-sectie is dus niet meer standaard te bereiken, maar kan geopend worden door de “Comments” knop die tussen de dislike en de share knop staat.

YouTube reacties verandering
Screenshot door: XDA Developers

Waarom YouTube deze wijziging zou doorvoeren is op dit moment niet bekend, maar het heeft overduidelijk te maken met de gebruikerservaring. Naast het feit dat de reacties zorgen voor verbinding, is er ook veel haat te vinden in de sectie. Deze haat kom je vanaf nu dus minder snel tegen. Of dit een positief of negatief effect heeft op gebruikers zal zonder twijfel een persoonlijke kwestie worden. Waar bepaalde mensen moe worden van de reacties, vinden andere het geweldig.

YouTube reacties verandering
Screenshot door: XDA Developers

Mocht deze nieuwe indeling daadwerkelijk uitgerold worden, dan zal de tijd moeten uitwijzen of het een succes wordt of niet.

Reageer op artikel:
YouTube test grote verandering: geen reacties meer onder video’s?
Sluiten