Mark Hofman
Mark Hofman Apps 26 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

YouTube werkt dankzij iOS 14 in Picture-in-Picture mode

iOS 14, het nieuwe besturingssysteem voor je iPhone, beschikt over Picture-in-Picture video. Gebruikers van YouTube vragen al jaren om de functionaliteit en eindelijk is het zover. Soort van, dan.

De Picture-in-Picture video functie werkt op dit moment uitstekend voor apps als Netflix en FaceTime. Zeker die laatste is een hele verbetering ten opzichte van hoe het in iOS 13 geregeld is. Maar wat betreft YouTube lijkt de functie alleen nog maar te werken wanneer je de website via Safari bezoekt.

iOS 14: YouTube PiP werkt alleen in Safari

Wanneer je een video op YouTube kijkt in Safari, is het mogelijk om geminimaliseerd verder te kijken. Dat wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe Picture-in-Picture mode van iOS 14. Dat is fijn want in de loop der jaren zijn er veel mensen geweest die met de functionaliteit aan de haal wilde gaan, waaronder ondergetekende. Alleen wanneer je een video vanuit de YouTube app bekijkt, gebeurt er op dat gebied niet heel erg veel.

Nu weten we inmiddels zelf ook wel dat we gebruik maken van een Beta-versie van iOS 14. Ook dat ontwikkelaars van derde partijen hun apps nog niet hebben klaar kunnen stomen voor het besturingssysteem. Wat alleen nog niet duidelijk lijkt te zijn is of Google besluit om de functionaliteit überhaupt uit te rollen voor iOS 14.

Op dit moment is het al mogelijk om de audio van een YouTube video, op de achtergrond, door te laten spelen wanneer je de app verlaat in iOS. Dat is echter alleen een functionaliteit waar YouTube Premium abonnees gebruik van kunnen maken. We zouden het wat ons betreft voor kunnen stellen als Google besluit om de Picture-in-Picture modus exclusief te houden. Dat ook deze functionaliteit alleen beschikbaar is voor abonnees van YouTube Premium.

Er zullen genoeg videoplatformen ondersteuning doorvoeren voor een Picture-in-Picture mode in iOS 14. Zo heeft Netflix bijvoorbeeld de ondersteuning al doorgevoerd en is de applicatie op dit moment in PiP stand te gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
YouTube werkt dankzij iOS 14 in Picture-in-Picture mode
Sluiten