Mark Hofman
Mark Hofman Tech 17 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

YouTube kanaal beginnen? Zo doe je dat (stap voor stap)!

Spendeer jij iedere dag veel uren op Youtube en heb je stiekem de droom om je eigen video’s te maken? Dan is het goed om te weten dat het opzetten van een eigen kanaal zo gepiept is. Maar de grote vraag is: hoe doe ik het nu precies? In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe jij je eigen kanaal op kan zetten.

Je eigen YouTube kanaal opzetten

YouTube is een heerlijke plek om rond te hangen en je ziet er geregeld veel langer op dan eigenlijk de bedoeling was. Zo beginnen wij regelmatig met het checken van de tofste techvideo’s en zitten we een uur later opeens te kijken hoe je binnen een jaar de Tango kunt leren. We zijn gek op YouTube en daarom vinden we het ook tof om daar onze video’s voor te maken. Maar wat nou als jij dat ook wil doen? Waar ga je dan eigenlijk beginnen?

Het begint uiteraard bij het opzetten van je eigen YouTube-kanaal, iets dat best makkelijk is om te doen. Maar we snappen dat het misschien wat lastiger is wanneer je er geen ervaring mee hebt en je niet weet waar je het moet zoeken. Daarom hebben we dit artikel opgesteld om jou wegwijs te maken. We leggen je stap voor stap uit hoe jij je eigen YouTube-kanaal opzet. Volg deze stappen en voor je het weet ben jij in het bezit van je eigen kanaal!

Zo doe je het!

Om een YouTube kanaal op te zetten moet je eerst in het bezit zijn van een Google account. Het aanmaken van zo’n account is niet alleen handig voor het video-platform, maar ook voor andere diensten van de producten. Zo krijg je met dit account ook toegang tot Gmail, Google Maps en Google Photos bijvoorbeeld. De kans dat jij al in het bezit bent van zo’n account is al vrij groot, maar mocht dat niet het geval zijn moet je dat nog even doen. Het opzetten van een Google account is helemaal niet moeilijk. Ga gewoon naar de website van Gmail, druk op account aanmaken en vul de velden in die op het scherm verschijnen. Voila, je hebt een eigen Google account.

Met dit Google Account ga je nu een YouTube kanaal opzetten. Ga naar de website van YouTube en log in. Op dit moment ben je ingelogd op je Google Account en heb je dus nog geen kanaal. Dat kan je doen door de rechterbovenhoek de optie “Instellingen” de selecteren. Als het goed is krijg je nu de tekst “Maak een nieuw kanaal” te zien. Je maakt een keuze tussen het maken van een kanaal op je eigen naam of een aparte-kanaal naam.

Het zou kunnen zijn dat Google je vraagt om je account te verifiëren. Het enige wat je moet doen is je telefoonnummer toevoegen, kiezen of je de code via SMS of telefoon wil krijgen en vervolgens op “volgende” te klikken. Tik je code in en ga verder.

YouTube kanaal opzetten

Stap voor stap versie:

 • Log in met je Google Account of maak er een aan als je deze nog niet hebt
 • Ga naar de website van YouTube
 • Klik op je profiel in de rechterbovenhoek
 • Selecteert “instellingen”
 • Druk op “maak nieuw kanaal”
 • Beslis of je een YouTube kanaal opzet met je eigen naam of met een schuilnaam
 • Selecteer een van deze twee opties
 • Vul de naam in van je nieuwe kanaal waneer je voor een schuilnaam kiest
 • Bevestig je keuze

Moet jij je Google Account nog verifiëren

 • Vul je telefoonnummer in
 • Selecteer of je de code via SMS of telefoon wil ontvangen
 • Vul deze code in
 • Voila!

Je bent nu in het bezit van een eigen YouTube-kanaal. Uiteraard is deze nog een beetje kaal, dus druk op “mijn kanaal” en vervolgens op “kanaal bewerken”. Hier is het mogelijk om de beschrijving van je account, je profielfoto en banner te wijzigen. Nu je eerste video nog!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
YouTube kanaal beginnen? Zo doe je dat (stap voor stap)!
Sluiten