Ilona Braam
Ilona Braam Tech 19 feb 2019

YouTube Music krijgt eindelijk pijnlijk ontbrekende feature

Net zoals er verschillende streamingdiensten bestaan om je films en series in huis te halen, zijn er ook verschillende opties voor je muziek. Spotify is daar één van de bekendste van, maar ook bij onder andere Apple en Amazon kun je terecht voor je favoriete tunes. YouTube Music is weer een andere optie, die met zijn eigen voor- en nadelen komt. Eén van de grote nadelen kun je vanaf u echter van het lijstje schrappen, want tegenwoordig werkt YouTube Music ook met Android Auto.

Klungelen in de auto

Muziek maakt het leven net wat aangenamer en veel mensen willen dan ook in de auto door kunnen genieten van hun nummers. Met Android Auto kun je dat makkelijk doen en hoef je niet apart te pielen op je smartphone om het voor elkaar te krijgen. Helaas kon je tot voor kort YouTube Music echter niet gebruiken in combinatie met het besturingssysteem en moest je je afspeellijsten opzetten op je telefoon om ze vervolgens via het systeem van je auto af te spelen.

YouTube Music

YouTube Music en Android Auto

Dat is echter verleden tijd, want er is nu een update die je smartphone overbodig maakt. Vanaf nu kun je gewoon in het Android Auto systeem voor YouTube Music kiezen en vervolgens kun je gaan voor Mixtape, Recommended, Last Played en Downloads. Mocht je YouTube Music helemaal niet kennen, kun je het gratis proberen. Er is een standaard abonnement met advertenties en een premium abonnement dat je drie maanden gratis mag proberen. Voordelen van YouTube Music Premium zijn dat je geen advertenties krijgt, je muziek doorspeelt als je even iets in een andere app doet en dat je nummers kunt downloaden.

YouTube Music Android Auto

Zoals gezegd heeft ook Apple een muziekstreamingdienst en onlangs overtraden ze hun eigen regels om Apple Music te promoten. Ze gebruikten namelijk push notificaties, maar wel om je te vertellen dat je je vrienden gratis maanden van de dienst mag aanbieden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Reageer op artikel:
YouTube Music krijgt eindelijk pijnlijk ontbrekende feature
Sluiten