Ilona Braam
Ilona Braam Digital - Legacy 20 jul 2019

YouTube komt met nieuwe feature die je niet bij Spotify of Apple Music vindt

Op het moment staan Spotify en Apple Music aan de top als het gaat om muziek streamingdiensten. Daarnaast is er ook nog Amazon Music, die redelijk wat gebruikers heeft. YouTube Music lijkt wat minder populair te zijn en de streamingdienst lijkt dan ook te focussen op features die de grote diensten niet hebben om gebruikers te lokken. Zo hebben een onlangs een nieuwe feature toegevoegd, die je niet terugvindt bij Spotify of Apple Music.

Naadloos switchen tussen audio en video

Met de nieuwe feature kunnen YouTube Music en YouTube Premium gebruikers tegenwoordig naadloos switchen tussen audio video’s en de clip van de nummers. Als je naar een audio video luistert, krijg je alleen een bijbehorend plaatje te zien waarop doorgaans de cover van het album is te zien. Mocht je nou benieuwd zijn naar de videoclip, kun je als Premium of Youtube Music gebruiker gewoon gaan voor de video knop aan de bovenkant van het scherm om de clip tevoorschijn te toveren.

Vijf miljoen YouTube Music nummers met clip

Hierbij springt het nummer niet terug naar het begin, maar luister je gewoon verder naar je muziek vanaf het punt waar je was. Als je vervolgens de clip toch maar niks vindt, kun je even makkelijk gewoon weer teruggaan naar alleen audio met en plaatje. Brandon Bilinski van YouTube geeft aan dat YouTube Music zo’n vijf miljoen tracks heeft met een bijbehorende videoclip. De kans is dus groot dat de nieuwe feature werkt als je naar een populair nummer aan het luisteren bent. Bij sommige nummers zal de nieuwe optie helaas ontbreken.

Een week geleden werden YouTube Premium gebruikers ook al verwend met een andere nieuwe feature. Deze zorgt ervoor dat de app automatisch recente video’s voor je download van een kanaal of genre dat je lekker vindt. Zo heb je altijd nieuwe content tot je beschikking. Ook wanneer je af en toe even geen internetverbinding tot je beschikking hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Reageer op artikel:
YouTube komt met nieuwe feature die je niet bij Spotify of Apple Music vindt
Sluiten