YouTube Music geeft gratis gebruikers meer afspeelmogelijkheden

YouTube Music stelt niet-betalende gebruikers in staat muziek te casten naar speakers in het wifi-netwerk, die ze zelf geüpload hebben. Die functie was voorheen weggelegd voor mensen die wel voor de muziekstreamingdienst willen betalen. En dat viel niet in goede aarde bij early adopters, dus die zien dit als een welkome verandering.

De afgelopen maanden is Google bezig met de overgang van Google Play Music naar YouTube Music. Google Play Music was diens voorganger en bestaat inmiddels niet meer, maar bood gebruikers wel een handige functie aan. Of je nu betaalde of niet (je moest hiervoor wel een creditcard geregistreerd hebben): je kon je eigen muziek uploaden naar de servers van Google. Die muziek kon je vervolgens onderweg luisteren en casten naar apparaten in je eigen netwerk (zoals wifi-speakers, bijvoorbeeld). Maar toen de opvolger eenmaal de boel had overgenomen, moesten niet-betalende gebruikers het ineens zonder die optie doen.

Youtube Music
YouTube Music-logo. (Afbeelding: Google)

YouTube Music krijgt populaire functie

Toen YouTube Music gelanceerd werd, was die optie alleen weggelegd voor mensen met een Premium-abonnement. En daar waren mensen niet blij mee toen ze de overstap van de gratis variant van Google Play Music gemaakt hadden. Maar geen nood: want de functionaliteit is nu wederom beschikbaar voor iedereen, of je nu betaalt of niet.

Daarnaast merkt de redactie van Android Police op dat YouTube Music ook beter werkt met de Google Assistent als het gaat om je eigen afspeellijsten. Om de een of andere reden ging dat niet helemaal goed, maar nu kun je dus aan de stemassistent vragen of ze zo’n persoonlijke afspeellijst wil afspelen. Je spreekt dan duidelijk de naam van die lijst uit en de Assistent zal die lijst vervolgens cast naar een apparaat naar keuze. Waarom deze twee diensten, allebei afkomstig van Google, eerder niet goed met elkaar samenwerkten, is ons een raadsel.

Reageer op artikel:
YouTube Music geeft gratis gebruikers meer afspeelmogelijkheden
Sluiten