Meeblèren met je muziek: YouTube Music maakt het je makkelijk

YouTube heeft het via zijn streamingdienst YouTube Music mogelijk gemaakt om songteksten mee te lezen op je telefoon. De functie is zowel op iOS als op Android beschikbaar.

YouTube Music is de betaalde muziekstreamingdienst van Google, waarmee je ook reclamevrij offline en online YouTube video’s kan kijken.

Zo doe je dat

Om mee te kunnen zingen met een nummer dat je nog niet helemaal kent, druk je aan de linkerzijde op het informatielogo. Vervolgens verschijnen onderin de songteksten. Zo ziet dat er dan uit:

screenshot YouTube Music songteksten
Zo zing je mee met de streamingdienst van YouTube (Afbeelding: WANT / David van Benthem)

Zoals te zien is, zijn de songteksten van YouTube Music niet ideaal om bijvoorbeeld karaoke mee te doen. Apple Music en Spotify bieden wel soortgelijke ervaringen, daar regels teksten realtime tevoorschijn komen.

Ook heeft de streamingdienst nog lang niet voor elk nummer songteksten klaarliggen. Tame Impala’s nieuwe album is bijvoorbeeld wel ondersteund, net zoals de Pokémon Theme Song. Aan de andere kant zal je vooral veel nummers vinden die nog geen songteksten op deze manier hebben. Hopelijk biedt YouTube Music snel een oplossing voor dit gebrek.

YouTube Music biedt beperkte ondersteuning

De functie komt op dit moment niet naar de web player van YouTube Music of naar de website van YouTube zelf. Toch laat het bedrijf weten dat er voor de web player naar een oplossing gezocht wordt. Mocht je geen geduld hebben en toch mee willen blèren, dan kan je ook zoals vanouds een ‘lyrics’ video proberen te vinden.

YouTube Music heette voorheen YouTube Red. Met de betaalde dienst kan je voor 11,99 euro per maand alle video’s van YouTube downloaden en reclamevrij bekijken, naast het feit dat het tegelijk ook een streamingdienst als Spotify is. Als je met je gezin een abonnement neemt of een student bent, ben je per persoon een stuk minder geld kwijt voor een abonnement.

 

Reageer op artikel:
Meeblèren met je muziek: YouTube Music maakt het je makkelijk
Sluiten