Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 29 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

YouTube Music en YouTube Premium nu beschikbaar in Nederland

Eindelijk is het zover: YouTube Music en YouTube Premium zijn uitgerold in Nederland. Voor 10 euro kun je aan de slag met Google’s Spotify-concurrent.

YouTube Music en YouTube Premium in Nederland

Wanneer je 2 euro bijlegt, kun je ook nog eens YouTube reclamevrij gebruiken. Dat is een waar genoegen, zeker gezien het slechte nieuws van begin deze week. YouTube Premium laat je bovendien offline video’s kijken, zoals je gewend bent van Netflix.

Ook kun je video’s op de achtergrond door laten gaan, terwijl je andere apps gebruikt. YouTube Music onderscheidt zich door ook muziekvideo’s en liveregistraties aan te bieden. Een soort Spotify dus, maar dan met zowel audio als video.

Bovendien zijn algoritmische aanbevelingen zo’n beetje de core business van de zoekgigant. De kans is dus groot dat YouTube Music de concurrentie ver achter zich gaat laten als het om aanbevelingen gaat. Althans, op papier. In de praktijk moet de dienst zich nog gaan bewijzen.

YouTube Music en YouTube Premium in Nederland

YouTube Music is een losse app, die zowel op Android als iOS beschikbaar is. Ook kun je de streamingdienst op je desktop of laptop gebruiken. YouTube Premium is simpelweg een premium-optie die je binnen de bestaande YouTube-app vindt.

Je kunt helaas niet een los YouTube Premium-abonnement van 2 euro afsluiten. Je hebt enkel de keuze tussen 10 euro voor Music, of 12 euro voor Music in combinatie met Premium. Daarnaast is er ook een familie-optie beschikbaar.

YouTube Music en YouTube Premium in Nederland

Later komt naar verwachting ook de optie beschikbaar om je eigen muziek te uploaden, een van de grote voordelen van Google Play Music. Die dienst wordt naar verwachting in de toekomst uitgefaseerd.

De eerste indrukken zijn in ieder geval zeer positief. Google lever strakke apps af, waarin je direct kunt beginnen met het luisteren van muziek. De integratie met Google Assistant lijkt ook veelbelovend, dus daar gaan we de komende weken zeker mee aan de slag. Wil je zelf de nieuwe diensten uitproberen? Dan kun je een proefabonnement afsluiten.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
YouTube Music en YouTube Premium nu beschikbaar in Nederland
Sluiten