Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 26 jun 2020

YouTube opent de aanval op TikTok met nieuwe functie

Facebook en Instagram proberen al de concurrentie met TikTok aan te gaan. Daar komt nog een partij bij: ook YouTube laat van zich horen.

We kunnen het ons haast niet voorstellen dat je TikTok niet kent, maar voor diegene die het platform echt nog niet kennen een korte uitleg. Met TikTok kun je korte filmpjes opnemen en delen met je vrienden. Vaak zijn deze korte video’s grappig bedoelt.

YouTube v.s. TikTok

Bij korte video’s denk je naast TikTok natuurlijk vooral aan Instagram wat daarvoor een goed medium is. Je zult niet zo snel naar YouTube gaan om een kort fragment te zien. Daar wil de videodienst echter wat aan doen en dus komen ze met een functie die er veel op lijkt.  Het experimenteert nu door gebruikers video’s te laten opnemen die maar 15 seconden duren.

Doordat YouTube nog aan het testen is, is de nieuwe functie nog niet voor iedereen beschikbaar. Een aantal gebruikers op zowel iOS als Android mogen het gaan uitproberen, meldt The Next Web.

Toegankelijker

Met de nieuwe functie wil Youtube zijn smartphone-app ook toegankelijker maken. Gebruikers van de nieuwe functie kunnen via hun telefoon verschillende clips filmen. Zo hoeven ze niet meer eerst te worden geüpload. Als je langere video’s via je telefoon wil uploaden moet die toegevoegd zijn aan de telefoon-galerij. Zo hoopt het dat gebruikers kortere video’s gaan uploaden om zo de concurrentie aan te gaan met TikTok.

Het succes van TikTop is echter niet alleen het maken van korte filmpjes. De app is ook gebruiksvriendelijk waardoor monteren ook makkelijk gaat. Ook zijn er speciale communities waardoor gebruikers elkaar makkelijk weten te vinden. YouTube moet dus nog flink aan de bak, anders mist het de concurrentieslag.

Zo werkt het

Mocht je een van de gelukkig zijn die dit uit kan testen dan zie je in de Youtube-app ‘create a video’ staan. Druk op de rode knop, of houdt ‘m ingedrukt om je eerste clip op te nemen. Druk nogmaals erop of laat de rode knop los om de opname te stoppen. Dit kun je blijven doen totdat je 15 seconden hebt opgenomen.

Reageer op artikel:
YouTube opent de aanval op TikTok met nieuwe functie
Sluiten