Ilona Braam
Ilona Braam Films & Series 17 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

YouTube bevestigt: Originals series en films vanaf volgende maand gratis

Waar veel mensen vroeger alleen Netflix kenden als bron van allerlei nieuwe series en films, hebben we tegenwoordig behoorlijk wat verschillende streamingdiensten om uit te kiezen. En binnenkort wordt het aanbod ook nog eens uitgebreid met nieuwe diensten van Disney en Apple. Ook bij YouTube kun je allerlei series en films bekijken en tot nu toe moest je daar uiteraard ook voor betalen. Het bedrijf heeft echter aangekondigd dat we vanaf volgende maand gratis naar YouTube Originals mogen gaan kijken.

Gratis YouTube Originals

Vorig jaar dook het gerucht al op dat YouTube Originals series, films en evenementen gratis aangeboden zouden worden. De schatting was echter voor 2020, maar het ziet ernaar uit dat we al eerder gratis lol kunnen hebben met nieuwe content. YouTube heeft namelijk vol trots aangekondigd dat fans binnenkort alle nieuwe YouTube Originals series en specials gratis zullen kunnen streamen.

YouTube Originals
Bron: YouTube

De welbekende “catch”

Uiteraard is er wel een catch. Je krijgt namelijk wel te maken met reclames. Daarnaast zul je per aflevering van een serie moeten wachten totdat hij daadwerkelijk wordt uitgebracht en zullen slechts bepaalde afleveringen van een serie tegelijkertijd beschikbaar zijn. Mocht je dat maar niks vinden, is er een oplossing. Daarvoor moet je echter wel betalen en zul je moeten gaan voor een YouTube Premium account. Als YouTube premium abonnee krijg je meteen toegang tot alle afleveringen van een serie en kun je ze ook nog eens downloaden om offline te bekijken.  Daarnaast krijg je ook extra content, zoals extra scènes en director’s cuts.

We gaan er dus op vooruit, maar YouTube biedt zijn Originals content wel op een dusdanige manier aan dat je toch verleid wordt om voor de betaalde optie te gaan. In ieder geval zou het op 24 september zover moeten zijn en kun je zelf bepalen of je de restricties aankunt. Anders kun je uiteraard ook weer gewoon teruggaan naar Netflix, waar het tweede seizoen van Mindhunter te bingen is en deze maand nog een hoop films en series verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
YouTube bevestigt: Originals series en films vanaf volgende maand gratis
Sluiten