Ilona Braam
Ilona Braam Apps 4 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Binnenkort gaat de kwaliteit van je YouTube Premium downloads omhoog

Als YouTube Premium gebruiker krijg je verschillende voordelen ten opzichte van mensen die de gratis versie van de app gebruiken. Zo wordt je bijvoorbeeld niet lastig gevallen door advertenties, kun je zonder omweg filmpjes op de achtergrond afspelen en kun je je favoriete video’s ook gewoon downloaden voor later. Dat downloaden kon tot nu toe echter alleen maar in 720p kwaliteit. Binnenkort lijkt daar gelukkig verandering in te komen en zouden we naar de 1080p gaan.

Vast aan 720p video’s

Veel mensen ergeren zich op het moment aan het dat je met YouTube premium alleen 720p video’s kunt downloaden. En dat zelfs wanneer de video in kwestie online wel beschikbaar is in een hogere kwaliteit. Maar het ziet ernaar uit dat YouTube zelf ook doorhad dat gebruikers daar niet echt “amused” mee zijn. De optie om ook video’s in Full HD (1080p) te downloaden werd onlangs gespot door een iPhone gebruiker in India en eerst leek het er even op dat de nieuwe feature alleen voor iOS was bestemd.

YouTube Premium

Voor iOS en Android

Inmiddels hebben echter ook verschillende Android gebruikers gemeld dat ze de optie kregen om Full HD video’s te downloaden voor offline gebruik. Op verschillende screenshots is te zien hoe in het download menu boven de “High(720p) optie nu ook een Full HD optie is verschenen. Het kan echter dat jij er nog niet mee aan de slag kunt. Google lijkt bezig te zijn met een langzame uitrol, maar als het goed is zou de feature uiteindelijk alle YouTube Premium gebruikers moeten bereiken.

YouTube Premium

YouTube Premium updates

Google lijkt de laatste tijd behoorlijk druk bezig te zijn met het lokken van gebruikers naar YouTube Premium. Want hoewel de dienst redelijk wat gebruikers heeft, halen ze helaas toch niet bij Spotify en Apple Music. Onlangs hebben ze echter een nieuwe feature toegevoegd die je niet terugvindt bij Spotify of Apple Music.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Android Police

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Binnenkort gaat de kwaliteit van je YouTube Premium downloads omhoog
Sluiten