YouTube Premium downloadt nu automatisch recente video’s voor je

YouTube gebruikers met een premium account kunnen video’s downloaden naar hun device om later te bekijken. Dat is behoorlijk handig als je weet dat je ergens naartoe gaat waar de internetverbinding niet al te best is en je databundel bijvoorbeeld al bijna op is. Binnenkort wordt die downloadfunctie nog een stuk handiger. YouTube is namelijk bezig met het uitrollen van een automatische download feature, die helemaal zelf recente video’s voor je paraat zet op je device.

Automatische YouTube downloads

Uiteraard worden er geen willekeurige video’s gedownload op je smartphone of tablet, maar heb je daar nog enigszins iets over te zeggen. Premium Youtube gebruikers kunnen in het “Downloads” gedeelte van de app aangeven wat er precies gedownload moet worden. Zo zou je bijvoorbeeld voor een bepaald kanaal kunnen gaan of een specifiek onderwerp. Als er vervolgens nieuwe video’s online verschijnen binnen het kanaal of over je favoriete onderwerp, gaat de app voor je aan de slag. Zo heb je altijd content om te bekijken als je je verveelt, zelfs als je op dat moment geen internet hebt.

YouTube

Uitrol nog gaande

Verder kun je voor iedere lading aan video’s, die app automatisch downloadt, precies zien om hoeveel video’s het gaat en wat de totale afspeeltijd is van de filmpjes. Zoals gezegd is YouTube bezig met het uitrollen van de nieuwe feature en het kan dus dat jij hem nog niet terugvindt in de app. De bedoeling is echter dat alle YouTube Premium gebruikers ermee aan de slag kunnen, dus op een gegeven moment zal hij vanzelf in de app verschijnen.

Verder is YouTube ook bezig met een andere verandering en deze heeft te maken met de comments onder de video’s. Deze verschijnen normaal gesproken direct onder de video, zodat je meteen kunt zien wat andere gebruikers ervan vinden. De mensen van XDA developers zijn er echter achter gekomen dat er een test gaande is, waarbij de reacties niet meer direct onder de video’s te zien zijn. Gebruikers krijgen hierbij eerst gerelateerde video’s te zien met daaronder pas een linkje naar de comments.

 

Slashgear

Reageer op artikel:
YouTube Premium downloadt nu automatisch recente video’s voor je
Sluiten