Tech 16 apr 2019 Jelle van Es

YouTube record verbroken door K-pop sensatie BTS en Halsey

K-Pop is al lang niet meer een stroming die enkel in Azië populair is. Ook in het Westen zijn er steeds meer liefhebbers van het genre en worden de verschillende groepen onthaald zoals dat in de jaren tachtig en negentig gebeurde met acts als Michael Jackson en The Backstreet Boys. De populariteit zien we ook terug op Youtube. Daar heeft BTS, toch wel de populairste K-Pop-groep van dit moment, een nieuw nummer gedropt. Samen met zangeres Halsey hebben zij het nummer ‘Boy With Luv’ uitgebracht en daar een clip bij gemaakt. En die video is zo goed bekeken dat de combinatie van de twee acts een heus Youtube-record hebben gepakt.

BTS en Halsey pakken Youtube-record

Sterker nog, de combinatie tussen BTS en Halsey hebben zelfs twee records weten te pakken. Ten eerste is het de meest bekeken video na zijn release in 24 uur. Het oude record stond op de naam van Blackpink. Ook een K-Pop-groep, maar dan met vrouwen. Zij hadden in 24 uur met hun nummer ‘Kill This Love’ 56,7 miljoen views gehaald. BTS en Halsey knallen daar met Boy With Luv met maar liefst 74,6 miljoen views ruim overheen. Ter vergelijking: het record hiervoor was van Ariana Grande met ‘Thank u, next’. Die was destijds goed voor 55,4 miljoen views in 24 uur.

Het tweede record is de snelheid waarmee de video 100 miljoen keer is bekeken. Dat lukte de act in 2 dagen tijd en ook daarmee pakken ze het record af van Blackpink.

Op het moment van schrijven is de bovenstaande clip al ruim 140 miljoen keer bekeken. Dat is nog altijd een schijntje in vergelijking met andere populaire muziekvideo’s. De meest bekeken video op Youtube is nog altijd die van Despacito, die inmiddels 6,1 miljard keer is bekeken. Om dat te bereiken moet BTS samen met Halsey nog heel wat mensen naar Youtube toe halen.

Meer Google?

Google behoort tot de grootste techbedrijven ter wereld. En tech, daar zijn we gek op! Daarom bespreken we in onze podcast WantKast iedere week het laatste, en grootste, nieuws. Daar horen gesprekken over Google uiteraard ook bij.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:
YouTube record verbroken door K-pop sensatie BTS en Halsey
Sluiten