Mark Hofman
Mark Hofman Digital 11 mei 2020

YouTube-sensatie Paul L.Vasquez overleden op 57-jarige leeftijd

YouTube-sensatie Paul L. Vasquez is dit weekend overleden. De man ging in 2010 wereldwijd viraal met zijn Double Rainbow video op het platform. Vasquez was 57 jaar oud.

Op zijn Facebook-pagina sprak Paul L. Vasquez over gezondheidsproblemen. Ook liet hij weten dat hij getest is voor COVID-19. De oorzaak van zijn overlijden is op dit moment nog niet naar buiten gebracht.

Double Rainbow!

Paul L. Vasquez ging in 2010 viraal met zijn Double Rainbow video. Dubbele regenbogen zijn alles behalve zeldzaam, maar de reactie van Paul zorgde ervoor dat dit er wel op leek. Het is dan ook de reden dat de video zo viraal ging in 2010. Paul’s reactie was niet alleen grappig en onverwacht, maar ook zeker hartverwarmend. Deze man was met uitspraken als “Double rainbow all the way” nog gelukkiger met deze ontdekking, dan met het winnen van de lotto.

Onderstaande video is inmiddels meer dan 47 miljoen keer bekeken.

De online bekendheid van Paul L. Vasquez zorgde ervoor dat hij als gast werd uitgenodigd bij Jimmy Kimmel en dat hij een reclame voor Microsoft mocht doen. Vijf jaar geleden dook hij nog op in de “Where Is He Now?” rubriek van CNN.

Klassieke virals op YouTube

De video werd gefilmd buiten California’s Yosemite Park en behoorde tot een van de eerdere viral video’s. YouTube was in 2010 een schim van wat het platform vandaag de dag is. Het zijn video’s zoals dit die ervoor hebben gezorgd dat het platform steeds verder wist te groeien.

Maar een paar jaar eerder waren het video’s als Evolution of Dance:

Chocolate Rain van Tay Zonday:

David after the dentist:

En natuurlijk Charlie Bit Me:

Die ervoor wisten te zorgen dat YouTube steeds meer bekendheid zou krijgen. En eerlijk eerlijk: anno 2020 weten we bijna niet meer wat we zonder zouden moeten.

Bedankt voor het lachen, Paul. Rust in vrede.

Reageer op artikel:
YouTube-sensatie Paul L.Vasquez overleden op 57-jarige leeftijd
Sluiten