Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Digital 14 dec 2014

Youtube test functie waarmee je videofragmenten simpel omzet naar GIFs!

Houd je erg van bewegende GIFjes om te lachen, of om op sociale media te gebruiken? Youtube test zelf een manier waarop je simpel kunt maken! Een tijdje geleden maakte o.a. de site Gifyoutube zoiets al mogelijk, maar Youtubes versie is wat uitgebreider en tóch eenvoudiger.

De functie werd bekend door deze videoserie van PBS Idea Channel. De serie gaat over de beeldtaal van GIFjes, en is best tof om even te checken! De échte verrassing is echter de nieuwe functie, waarmee je een kort fragment in een bewegende pic kunt veranderen. Je vindt ‘m onder het kopje ‘delen’, maar op dit moment alleen nog onder de video’s in de bovenstaande afspeellijst.

De functie werkt behoorlijk eenvoudig: op de fotostrip selecteer je een stukje video van maximaal zes seconden lang. Eventueel zet je er nog wat tekst bij, en als hij af is druk je op ‘GIF maken’. Je krijgt een directe link naar de afbeelding op Youtube, een embedcode voor blogs of social media én je kunt de afbeelding opslaan op je computer.

Youtube heeft bevestigd dat we deze functie binnenkort bij meer video’s gaan zien, althans: dat is de bedoeling! Erg tof, en het werkt als een tierelier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Youtube test functie waarmee je videofragmenten simpel omzet naar GIFs!
Sluiten