Youtube versoepelt regels rondom gamingcontent

Wanneer je een streamer bent of graag gamevideo’s maakt over games met een 18+ rating, dan zul je in de toekomst minder problemen gaan krijgen met het verspreiden van deze content. Youtube heeft namelijk de regels rondom gameingcontent versoepelt.

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt op zijn eigen blog. Het gaat daarbij om scripted of simulated geweld in games, die een andere rating krijgen dan geweld uit de echte wereld. Op die manier komen ze minder snel terecht achter een leeftijdsrestrictie.

Youtube versoepelt gaming-regels

Dit is met name handig voor gamers die graag de campagne van een bepaalde game streamen of via Let’s Plays uitbrengen. In die games zitten voor het verhaal nou eenmaal hier en daar momenten waarop er geweld in zit. En het is dan vervelend dat je publiek zich dan verplicht moet registreren en een leeftijd moet aangeven om dat te bekijken. Vanaf nu heb je dat probleem niet meer. Wel geldt dit nog altijd voor video’s die puur en alleen draaien om het geweld. Een video met daarin een compilatie van de vele manier waarin je in Tomb Raider dood kunt gaan of een video met alle kettingzaagacties in Gears of War zullen nog altijd voorzien worden van een leeftijdsrestrictie.

Call of Duty: Modern Warfare
Modern Warfare is een game die hiervan profiteert (Afbeelding: Activision)

Ondanks dat dit soepeler wordt gemaakt, zullen deze video’s nog altijd min of meer worden geband van het advernetienetwerk, omdat ze vaak niet geschikt zijn om gebundeld te worden met advertenties. En daardoor is het voor contentmakers nog altijd niet heel erg interessant. Wat dat betreft zijn Minecraft en Fortnite op commercieel gebied interessantere games om videos mee te maken dan dit soort 18+-games. Maar het gaat nu in elk geval wel makkelijker zijn om via een guide makkelijk te zien wat je moet doen zonder in te loggen of akkoord te gaan met de leeftijdsrestrictie. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Youtube versoepelt regels rondom gamingcontent
Sluiten