Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 25 mrt 2018

YouTube video downloaden? Zo kun je je favoriete video’s offline bekijken

Als je niet continu verbinding hebt met het internet, als je op vakantie bent in een tropisch land, dan kan het nogal een crime zijn om video’s te streamen. De wifi in sommige landen laat ook te wensten over. In dit soort gevallen is het handig om offline video’s van het platform te kunnen bekijken. Zo kun je een YouTube video downloaden.

Een YouTube video downloaden doe je zo

Als je op vakantie gaat naar (of gewoon een bezoek brengt aan) een van deze 125 landen, dan kun je video’s van YouTube offline afspelen. Dit kan door deze video’s te downloaden. Wanneer je de video die je wilt zien hebt gedownload vanaf de mobiele app kun je hem vervolgens gedurende 48 uur bekijken. Zo kun je de video’s downloaden:

1. Ga naar de pagina waar je de video die je wilt downloaden en offline wilt bekijken kunt bekijken.

youtube video downloaden

2. Klik op de download knop en selecteerd ‘Download’ van het context menu van de video.

youtube video downloaden

3. Als de download is geslaagd dan verschijnt er een blauw ‘v’-teken in beeld onder de video.

youtube video downloaden

Wanneer je tijdens het downloaden van een video op YouTube je connectiviteit met met wifi of met je gewone data verliest, dan zal de download zich automatisch hervatten wanneer de verbinding weer is hersteld.

In sommige landen schijn je video’s die niet zijn voorzien van muziek afpelen tot 29 dagen zonder internet verbinding te hebben. We weten wat je denkt: wie zit er tegenwoordig nou 21 dagen (vrijwillig) zonder internet? Nou, dat weten wij ook niet.

Heb je nog wat inspiratie nodig voor welke video’s te downloaden? Check dan hier de tien grootste YouTube kanalen. Misschien zit er wat moois tussen. Maar we kunnen alvast verklappen dat ze je waarschijnlijk aardig zullen verrassen. Geen goede opties? Download dan de onofficiële Harry Potter film ‘Origins of the Heir’. Dat houdt je wel even zoet als je een dag in de sahara zit met niks te doen (hoé dan?!) en zonder internet.

Reageer op artikel:
YouTube video downloaden? Zo kun je je favoriete video’s offline bekijken
Sluiten