Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Digital 31 aug 2019

YouTube gebruikers “not amused” met nieuwe weergave aantal volgers

Onlangs haalde YouTube de woede van jonge gebruikers op zijn hals met de aankondiging dat de chatfunctie van het streaming platform geschrapt zou worden. Het bleek dat voor redelijk wat kinderen het de enige manier was om met leeftijdsgenoten online te communiceren. Met een nieuwe aankondiging voegen nu ook oudere gebruikers zich toe aan het “not amused” kamp. Behoorlijk wat gebruikers zijn op zijn minst gezegd niet blij met de plannen van YouTube met betrekking tot de weergave van het aantal volgers van kanalen.

Meer consistentie, minder stress

Op het het moment kun je van een YouTube kanaal precies zien hoeveel volgers er zijn. En dat vinden veel eigenaars van de kanalen ook fijn. Binnenkort komt daar echter verandering in en zal het aantal volgers afgerond worden. YouTube geeft aan dat dit onder andere te maken heeft met meer consistentie over verschillende platformen. Zo wordt het aantal volgers op bepaalde plekken nu al afgerond als er meer dan 1.000 abonnees zijn, terwijl je op andere plekken het exacte aantal kunt zien. Daarnaast zou de verandering er ook voor moeten zorgen dat eigenaars van kanalen minder stress ervaren en zich meer kunnen focussen op de daadwerkelijke content.

YouTube aantal volgers
Bron: YouTube

YouTube gebruikers niet blij

YouTube is nu al begonnen met de uitrol van de nieuwe weergave van het aantal volgers, maar helaas voor de streamingdienst zijn de reacties over het algemeen negatief. Gebruikers geven aan dat het een slechte beslissing is en YouTube wordt ervan beschuldigd helemaal niet te luisteren naar feedback. Hoe dan ook lijkt het nieuwe plan gewoon door te gaan en het effect wordt merkbaar wanneer er meer dan duizend volgers zijn. Zo zul je bij een kanaal met 4.227 volgers in de toekomst bijvoorbeeld 4.2K te zien krijgen totdat het kanaal 4.300 abonnees weet te vergaren. 133.017 volgers wordt afgerond naar 133K en 51.389.232 volgers zal weergegeven worden als 51M.

Het lijkt erop dat YouTube de laatste tijd sowieso behoorlijk wat veranderingen aan het doorvoeren is. Zo komt er mogelijk ook een einde aan gepersonaliseerde advertenties bij specifieke video’s.

Slashgear

Reageer op artikel:
YouTube gebruikers “not amused” met nieuwe weergave aantal volgers
Sluiten