Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 19 feb 2018

Over water racen? Boring! Met deze jetski zoef je door de lucht

Over het water racen op een jetski is al behoorlijk heftig voor je adrenalinegehalte. Het bedrijf Zapata heeft nu echter een manier bedacht om er een extra laag spanning aan toe te voegen. Met de Zapata Flyride sjees je namelijk niet alleen over het water, maar vlieg je ook nog in de lucht. Een absolute must voor liefhebbers van extreme sports.

Stapje verder dan Flyboard Air

Eerder kwam Zapata al met de Flyboard Air, een soort vliegende hoverboard surfplank. Deze technologie is in de Flyride verder ontwikkeld om nu met een jetski door de lucht te zoeven. De bekende vorm en besturing van een jetski zijn gecombineerd met Zapata’s nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot computergestuurd vliegen en gyro stabilisatie. Het EZ-Flight Control System werkt samen met Zapata’s exclusieve hydroflight technologie, wat de Flyride de eerste hydroflyer maakt waarbij de kracht en het gemakt van elektronische stabilisatie wordt geïntegreerd.

Flyride vliegende jetski

Voor beginners en experts

Het apparaat is bedoeld om het voor beginners wat makkelijker te maken om aan de gang te gaan met vliegen over het water. Ook voor mensen met ervaring zou de Flyride geweldig zijn en komen met nieuwe uitdagingen. Het voertuig wordt gekoppeld aan een andere waterscooter of iets anders dat 155 tot 400pk zou kunnen leveren. Minimaal 300pk zou echter voor de beste prestaties zorgen. Deze paardekracht zorgt ervoor dat de jetski de lucht in gelanceerd kan worden en je je in een actiefilm kun wanen.

Jetski met automatische stabilisatie

In de lucht hoef je je geen zorgen te maken dat je omkantelt. Dus zelfs mensen zonder balans kunnen gerust op de Flyride stappen. De verschillende sensoren en gebruikte technologie zorgt ervoor dat het voertuig continu kleine aanpassingen maakt, zodat je stabiel in de lucht blijft. Zelfs als je je gewicht verplaatst zou je nergens last van moeten hebben.

Vanaf het strand opstijgen

Waar je bij andere hydroflyers alleen vanaf open water kunt opstijgen, kun je met je Flyride ook gewoon beginnen op het strand of bijvoorbeeld een steiger. Ook hoef je niet in je eentje aan je adrenaline-rush te beginnen, maar kun je met z’n tweeën ervandoor gaan. Samen mag je wel niet meer dan 200 kg wegen. Om de spanning nog meer te vergroten kan het apparaat ook nog in de lucht om zijn eigen as draaien, waardoor je je echt een James Bond kunt wanen die achtervolgd wordt door allerlei schurken.

De Flyride kun je kopen voor 4500 euro. Sky Watersports is in Nederland de distributeur, dus als je er eentje wilt bestellen moet je met hen contact opnemen. Een andere interessante jetski is de Gibbs Amphibians Biski. Hiermee kun je niet vliegen, maar ook dit voertuig zou je zo in een James Bond film tegen kunnen komen. Het apparaat kun je binnen vijf seconden omtoveren van een motor naar een jetski.

Hi Consumption

Reageer op artikel:
Over water racen? Boring! Met deze jetski zoef je door de lucht
Sluiten