Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud 20 dec 2016

De ZapBox doet wat de HoloLens kan, maar voor nog geen 30 euro

De laatste tijd komen er dagelijks Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality-gadgets voorbij. Allemaal even tof, en vaak ook onbetaalbaar. De ZapBox doet dat nét even anders.

Dit artikel is onderdeel van onze rubriek WANT to Play die wij samen met de TonTon Club zijn gestart.

De Hololens is op dit moment dé marktleider in de wereld van Mixed Reality producten. Echter bevat-ie met 2873 euro wel twee decimalen méér dan de ZapBox. Hoe komt het dat de ZapBox zo goedkoop is? Waarschijnlijk heeft dat te maken met het materiaal. De ZapBox is namelijk van karton gemaakt, net zoals de Google Cardboard. Maar dat is geen probleem.

Combineer werkelijkheid en Augmented Reality met de ZapBox

Je schuift je smartphone in de kartonnen headset. Vervolgens plak je de ‘pointcodes‘ op de vloer en muren. Dit zijn de kartonnen plakkers die ervoor zorgen dat de headset weet waar-ie op magische wijze beelden moet projecteren. Je neemt de bijbehorende kartonnen controllers in de hand en gaat aan de slag. Zo kun je bijvoorbeeld 3D-schilderen en je creaties vanuit allerlei verschillende perspectieven bekijken, een potje mini-golfen of planeten bezoeken.

De Zapper-app bevat al toffe functies die de werkelijkheid verbinden met Augmented Reality. Met de ZapBox raken die twee werelden nét iets meer verstrengeld. Door een succesvolle Kickstarter-campagne kun je de ZapBox nu bestellen voor 28,74 euro en heb je ‘m in april in huis.

Insert coin to begin.

Reageer op artikel:
De ZapBox doet wat de HoloLens kan, maar voor nog geen 30 euro
Sluiten