Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 24 jan 2016

Zcast: zelf een podcast maken was nog nooit zo gemakkelijk

Podcasten zijn the sh*t! In 2015 zijn ze uit de dood opgestaan en tegenwoordig wil iedereen wel een podcast maken. Of heeft in ieder geval een mooie collectie waar ‘ie voor het slapen naar luistert. Wil jij zelf eens ontdekken of mensen naar jouw hersenspinsels willen luisteren? Start een Podcast! En dat is met de tool Zcast voor iOS en het web super gemakkelijk.

Zcast, dé Podcastmaker

Het werkt simpel, je logt in met je Twitter-account, je klikt op de button ‘Start Casting’, je geeft je podcast een titel en klaar ben je. Tijd om je kennis te delen. Daarnaast is het coole van de app, dat het om interactieve casting gaat. Mensen kunnen dus live meeluisteren, maar ook via tekst en emoji de conversatie aangaan.

Luisteraars uitnodigen

Mensen die Zcast ook gebruiken kunnen gemakkelijk inschakelen, maar je moet natuurlijk ook mensen uitnodigen om ze zover te krijgen zich op jouw podcast te abonneren. Dit gaat eenvoudig via Twitter. Je volgers krijgen een downloadlink te zien.

Ruimte voor verbetering

Het leuke aan Zcast is, is dat het live is. Maar dit is ook weer een nadeel. Je wilt je podcasts eigenlijk opnemen zodat anderen er ook later naar kunnen luisteren. Dit moet echter snel via een update mogelijk worden. Daarnaast kunnen er maar duizend mensen naar je live podcast luisteren. Zorg er dus voor dat je niet té populair wordt. Dit wordt hopelijk snel uitgebreid. Uitproberen? Zcast voor iOS is hier gratis te downloaden. Android-gebruikers kunnen Zcast ook gebruiken, maar dan alleen via het web. Laat ons weten wanneer jij een Zcast bent gestart, dan luisteren wij even mee.

Reageer op artikel:
Zcast: zelf een podcast maken was nog nooit zo gemakkelijk
Sluiten