Zeg maar gedag tegen je USB-stick, je vinger gaat het van ‘m overnemen

Net zoals de floppy disk wordt de USB-stick ook vervangen, want ja het kleine apparaatje bestaat toch alweer een tijdje. Opslagmedia zoals Dropbox en Google Drive zijn al een goed alternatief voor de stick. Maar bestanden verplaatsen met je vinger kan ook nice zijn.

Onderzoekers van het VTT Research Center in Finland hebben een manier bedacht hoe je informatie kunt verplaatsen tussen verschillende apparaten met een ring, armband of een slimme vingernagel. Ze noemen de nieuwe technologie inTouch.

 
Het apparaatje heeft een kleine opslagcapaciteit en is uitgerust met een speciale antenne. De fysieke opslag zal worden gebruikt voor kleine hoeveelheden aan informatie zoals websites en zal de cloud gaan gebruiken als tussenschakel voor grotere bestanden zoals video’s.

Als een gebruiker het apparaat aanraakt als hij of zij de armband omheeft, verschijnt er een speciaal icoontje. Als je hier op drukt wordt het bestand geüpload. Vervolgens kun je het bestand op elk ander apparaat zetten die is uitgerust met dezelfde technologie (in de toekomst waarschijnlijk alle apparaten).

De ring of armband kan in de toekomst ook worden gebruikt als wachtwoord of beveiligingsapparaat voor je laptop, deur of auto. De apparaten kunnen ook handig zijn voor in het ziekenhuis, zodat een doktor direct al je medische-informatie kan inzien. Wat denken jullie, is dit de toekomst?

Reageer op artikel:
Zeg maar gedag tegen je USB-stick, je vinger gaat het van ‘m overnemen
Sluiten