‘Zelda en Donkey Kong komen naar smartphone’

Een paar jaar geleden besloot Nintendo dat het eindelijk tijd was om games naar de smartphone te brengen. Sinds die tijd zijn er een paar games verschenen, waarvan Super Mario Run echt de moeite waard was. Over een tijdje zou het ook mogelijk moeten zijn om aan de slag te gaan met een Mario Kart op de smartphone, maar wanneer die verschijnt is nog niet bekend. En als het aan Nintendo ligt is het daar niet klaar mee. Populaire franchises als Donkey Kong en The Legend of Zelda zouden ook naar de smartphone komen.

Zelda en Donkey Kong op je smartphone

Dit is af te leiden uit een aantal trademarks die Nintendo heeft vastgelegd, zoals Destructoid heeft ontdekt. De trademarks gaan om The Legend of Zelda: Spirit Tracks en Mario vs. Donkey Kong en zijn beschreven als “program for home video game machine, downloadable video game program, and program for smartphone.”

In tegenstelling tot de andere games die Nintendo tot nu toe op de smartphone heeft uitgebracht, zijn dit games die al eerder zijn verschenen. The Legend of Zelda: Spirit Tracks is een game die in 2009 op de Nintendo DS verscheen en de Mario vs. Donkey Kong is er eentje die al bestaat sinds de Game Boy Advance en je verschillende puzzels voorschotelt.

The Legend of Zelda: Spirit Tracks

Met name de komst van de Zelda-game zou goed nieuws zijn. Het is namelijk een zeer fijne game, die je wellicht bijna tien jaar geleden hebt gemist. Het zou fijn zijn als Nintendo daarbij eens het idee van Microtransactions zou laten zitten voor wat het is en de game gewoon voor iets van 10 euro beschikbaar stellen. Dat is wellicht veel voor een smartphone game, maar liever dat en een game waar je je twintig uur mee kunt vermaken dan de zoveelste game die pay to win is of je de hele tijd bekogelt met irritante reclames.

Meer lezen over gaming? Neem dan eens hier een kijkje.

Reageer op artikel:
‘Zelda en Donkey Kong komen naar smartphone’
Sluiten